autovit.ro
B SECTIUNI

Noul Renault Talisman este urmașul modelului Laguna

Renault a prezentat oficial noul model cu care va concura în segmentul D. Este vorba de Renault Talisman, un sedan de clasă medie ce înlocuiște atât modelul Laguna cât și modelul Latitude. Renault Talisman va ajunge în showroom-urile din România la începutul anului viitor.

Renault și-a prezentat oficial noul model pe care îl va propune în segmentul D al pieței europene. Este vorba de noul Renault Talisman, un sedan de clasă medie ce ia locul modelului Laguna. De asemenea, modelul renault Latitude nu va avea un înlocuitor direct, deci Renault înlocuiește două modele din gama sa cu unul singur. Renault Talisman va avea de înfruntat o concurență puternică formată din modele ca Peugeot 508, Opel Insignia, Ford Mondeo, Volkswagen Passat, Mazda6 sau Toyota Avensis. Talisman va fi disponibil în două variante de caroserie, pe lângă sedan-ul prezentat astăzi, Renault urmând să prezinte o variantă break la Salonul Auto de la Frankfurt din această toamnă.

Renault Talisman este construit pe noua platformă CMF-CD a producătorului francez și acest lucru îi asigură dimensiuni exterioare generoase. Ampatamentul este de 2.81 metri, iar lungimea totală a sedanul francez este de 4.85 metri. Astfel, Renault promite un interior spațios pentru pasageri, iar volumul portbagajului este anunțat la 608 litri.

renault-talisman-2

Designul elegant poartă semnătura lui Laurens van den Acker, șeful departamentului de design Renault. Stilul abordat este diferit față de tot ce a propus Renault în acest segment, dar preia câteva elemente de la noul crossover Kadjar. Per total, noul Talisman se prezintă ca o berlină extrem de elegantă cu lumini de zi cu un design special, iar stopurile nu pot fi confundate cu cele ale unui alt model.

În ceea ce privește motorizările, noul Renault Talisman va debuta cu trei motoare pe benzină și trei diesel. Astfel, Renault propune noul motor TCe de 1.6 litri și 200 CP, iar ca alternative avem motoarele TCe 1.2 de 130 CP și 1.6 de 163 CP. La capitoul diesel, oferta este compusă din propulsoare dCi de 1.5 litri și 110 CP, sau noul 1.6 în două variante de putere: 130 sau 160 CP.

renault-talisman-22

La interior, cel de la volan se va putea bucura de  noul sistem multimedia R-Link 2 cu ecran de 8.7 inch, cel mai mare din segment. Acest display impresionant va fi disponibil ca opțiune. Sistemul de sonorizare este asigurat de Bose, iar Talisman va fi disponibil în cinci variante de echipare.

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)