autovit.ro
B SECTIUNI

Noul Volkswagen Taigo: dotări, motoare și prețuri în România

Sosit direct din Brazilia, unde este comercializat cu numele Nivus, Volkswagen Taigo este un SUV Coupe care a primit câteva adaptări pe placul nostru, al europenilor.

Modelul se regăsește în segmentul entry al gamei de SUV-uri Volkswagen și este poziționat în gamă între T-Cross și T-Roc. Dacă exteriorul este identic, în comparație cu fratele sud-american, la interior, Taigo a primit câteva update-uri preluate de la modelul VW de bază al clasei mici, Polo. Aruncat într-o luptă care devine din ce în ce mai aprigă, Volkswagen Taigo are o serie de atuuri importante, pe care le vom aprofunda în rândurile de mai jos.

Ce motorizări are Volkswagen Taigo

În ultimii ani, cei mai mulți dintre producătorii auto europeni și-au restrâns drastic oferta din gama de motorizări diesel, iar Taigo nu putea fi o excepție de la acest trend. Pe toate piețele Bătrânului Continent, Taigo nu va putea fi comandat decât cu propulsoare pe benzină, iar indiferent de configurația aleasă, SUV-ul coupe nu oferă opțiunea tracțiunii integrale. La prima vedere, ai putea crede că oferta modelului nu este prea bogată, dar vorbim despre eficiență. 

Dacă ești în căutarea unui SUV compact, probabil că te interesează costurile de utilizare ale acestuia. Află totul despre rovinieta și despre valoarea amenzii pe care ar putea-o atrage lipsa acesteia. 

Sub capota noului Volkswagen Taigo se vor regăsi două propulsoare, în funcție de nivelul de echipare selectat. La baza gamei stă motorul de 1,0 litri, disponibil în două trepte de putere: 95 și 110 CP. Propulsorul de 1,5 litri, cu 150 CP, este vârful de gamă, iar pe partea de transmisii, modelul vine cu trei opțiuni: cutie manuală cu 5 trepte, cutie manuală cu 6 trepte sau cutie automată DSG, cu dublu ambreiaj și 7 rapoarte. 

Pentru a-ți menține mașina ca nouă cât mai mult timp, ai nevoie de PIESE din surse de încredere și la preț convenabil. Descoperă gama noastră variată, cu repere noi, disponibile cu livrare!

ce motorizari are Volkswagen Taigo

Care sunt dotările oferite de SUV-ul Volkswagen

Taigo are un design ce iese rapid în evidență, iar asta creează o așteptare pe care Volkswagen o întâmpină cu un pachet pertinent de dotări. În funcție de nivelul de echipare ales, modelul oferă climatizare automată Climatronic bi-zonal, scaune față încălzire, Digital cockpit multicolor, faruri LED Matrix, blocuri optice spate LED, Park Pilot sau pachetul IQ Drive (Travel Assist, Lane Assist, Adaptive Cruise Control și Front Assist si Autonomus Emergency Braking. 

Printre dotările standard ale modelului se numără elemente precum asistentul de pornire în rampă, detectorul de oboseală, frânarea de urgență automată, sistemul de menținere a benzii de circulație și controlul automat al luminilor de drum. 

Când un SUV se dovedește neîncăpător, trebuie să transporți bagajele și pasagerii în condiții optime, cu vehiculul potrivit. Descoperă oferta noastră de AUTOUTILITARE!

dotarile noului SUV Volkswagen

Cu cine concurează Taigo

Ca să ajungem la răspunsul întrebării de mai sus, este util să menționăm un aspect tehnic. Taigo este construit pe platforma tehnică MQB A0 a grupului Volkswagen, împărțită cu Audi A1, Seat Ibiza și Skoda Fabia, deci vorbim despre un model de clasă mică, de dimensiuni foarte generoase. 

Volkswagen Taigo are o lungime de 4,26 metri și un ampatament de 2,57 metri, iar volumul portbagajului ajunge la 438 de litri. Volkswagen Taigo se bate, așadar, cu alte SUV-uri de clasă mică, realizate pe platforme tehnice similare, cum ar fi Nissan Juke, Jeep Renegade, Opel Crossland X, Hyundai Kona sau chiar Dacia Duster, în versiunile ei cele mai echipate. 

Un SUV Coupe arată sportiv, dar îți oferă o agilitate ce poate lăsa loc de mai multă performanță. Găsește-ți modelul preferat enduro, chopper sau cruiser, din categoria MOTOCICLETE!

preturi vw taigo

Ce prețuri are noul Volkswagen

Chiar dacă îl găsim la baza gamei Volkswagen, Volkswagen Taigo nu este neapărat un model low-cost. Versiunea de bază a mașinii, Life, costă 19.537 de euro, iar nivelul de echipare Style mărește miza la 22.874 euro. R-Line este vârful de gamă care vine cu o echipare generoasă și cu un pachet impresionant de accesorii de design, dar și cu un preț pe măsură: 23.209 euro. 

Dacă te gândești tot mai serios să înlocuiești clasica berlină cu un SUV, dar vrei o mașină care să facă față cu brio solicitărilor din mediul urban, Taigo ar putea fi soluția optimă. Cu informațiile de mai sus, nu rămâne decât să compari ofertele concurenților și să alegi ce ți se potrivește cu adevărat. 

Credit foto: Shutterstock

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)