autovit.ro
B SECTIUNI

A treia generație a SUV-ului Volkswagen Touareg a fost lansată oficial în Europa

A treia generație a modelului Volkswagen Touareg a fost lansată oficial. Cel mai mare SUV din gama europeană a constructorului german poate fi admirat la SIAB 2018 până pe 1 aprilie.

Volkswagen a lansat a treia generație a SUV-ului Touareg. Este un model extrem de important pentru marca germană, Touareg-ul fiind extrem de popular pe piața europeană și la noi în țară. România s-a aflat pe locul trei în clasamentul țărilor europene unde Touareg s-a vândut cel mai bine în ultimul an de carieră al actualei generații.

A treia generație se prezintă cu un look proaspăt, designul fiind inspirat de actuala linie de stil a modelelor T-Roc, Tiguan și Arteon. Volkswagen spune că Touareg este mai practic ca niciodată, iar lista de sisteme și tehnologii ce poate fi găsită pe noul model este una foarte lungă.

Noul Touareg folosește platforma MLB, la fel ca și modelele Audi Q7 sau Bentley Bentayga. Este mai mare cu 77mm în lungime și 44mm în lățime, dar ceva mai scund față de actuala generație. Capacitatea portbagajului a crescut cu 113 litri, ajungând acum la un total de 810 litri.

Volkswagen a reușit să reducă greutatea totală a mașinii cu 106 kilograme folosind extensiv aluminiul în construcția caroseriei.

Pentru început, noul Volkswagen Touareg va fi oferit cu o singură motorizare turbodiesel: un V6 de 3.0 litri ce dezvoltă 231 sau 286 cai putere. Puterea este transmisă către toate cele patru roți prin intermediul sistemului 4Motion și al unei cutii de viteze automate cu opt trepte.

Ulterior, Volkswagen va introduce în gamă și un V8 turbodiesel de 4.0 litri ce dezvoltă 421 CP. Din toamnă, gama va fi completată și cu un V6 pe benzină de 340 CP, iar ulterior va fi oferită și o versiune plug-in hybrid ce va oferi 367 CP.

Touareg poate fi acum echipat și cu suspensie pneumatică, dar și direcție pentru puntea spate. Capacitatea de tractare a noului model este impresionantă, noul Touareg putând remorca până la 3,5 tone.

Interiorul noului model este poate cel mai spectaculos loc. Au dispărut în totalitate indicatoarele analogice, pentru a face loc unui sistem pe care VW îl numește Innovision Cockpit. Doua ecrane, de 12 și 15 inch, unul montat în fața celui de la volan și al doilea pe consola centrală preiau toate funcțiile, înlocuind butoanele fizice.

Vor fi disponibile trei versiuni de echipare numite Atmosphere, Elegance și R-Line. Viitorii clienți vor putea alege dintre 13 culori pentru culoarea caroseriei, iar dimensiunile jantelor variază între 18 și 21 inch.

Un comentariu

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)