autovit.ro
B SECTIUNI

Nu uita să îți pregătești mașina pentru iarnă

Am vorbit în repetate rânduri despre cât de important este să-ți pregătești mașina pentru iarnă și am oferit sfaturi despre ceea ce trebuie să faci. Însă, niciodată nu ești prea bine pregătit pentru iarnă, astfel încât orice sfat util este valoros. De aceea, subliniem că pregătirea mașinii pentru iarnă are un rol extrem de important. Iată câteva sfaturi pe care nu toată lumea le are în vedere.

  1. Curăță extrem de bine frunzele de sub ștergătoare. Materia organică de orice fel se va descompune în timp și are proprietatea de a reține umiditate. Asta se traduce prin apă rămasă în canalele de evacuare, ceea ce poate provoca urme de coroziune în timp.
  2. Montează jante mai mici, cu anvelope înguste. Știm că orice mașină arată mai bine cu anvelope mari și jante late, dar păstrează acest aspect pentru vară. Iarna este mult mai util să ai jante mai mici pentru un confort mai bun, dar și anvelope mai înguste, pentru o mai bună aderență pe zăpadă.
  3. Nu ignora ștergătoarele de calitate. Pe timp de iarnă nu avem doar apa care trebuie evacuată de pe parbriz, ci și zăpadă sau gheață. De aceea, un set de ștergătoare de calitate sunt necesare pentru o vizibilitate bună.
  4. Ajută acumulatorul. Când temperatura scade, acumulatorul mașinii este supus unei presiuni foarte mari. De aceea, nu uita să cureți bornele de la baterie și să nu mergi inutil pe distanțe foarte scurte cu consumatorii importanți porniți. Asta va scurta perioada de viața a bateriei.

porsche-911-winter-driving

  1. Verifică regulat presiunea din anvelope. Ai montat anvelopele de iarnă? Foarte bine, însă nu este cazul să ignori presiunea din anvelope. Astfel vei evita uzura inutilă și vei avea garanția unor performanțe optime, mai ales că iarna aderența anvelopelor este greu pusă la încercare.
  2. Ține o trusă de supraviețuire în mașină. Nu se știe niciodată când poți rămâne blocat pe timp de iarnă în zone greu accesibile, în frig și fără acces la utilități. De aceea, pe timp de iarnă, ține în mașină un acumulator suplimentar pentru telefon (pe care să-l reîncarci regulat), lanternă, mănuși foarte groase, un fluier și chiar câteva ciocolate. Poate părea exagerat, dar micile detalii pot face diferența dintre viață și moarte.
  3. Oferă farurilor un polish. În timp, farurile se mătuiesc și nu mai permit trecerea luminii ca atunci când sunt noi. De aceea, un polish este recomandat, în special înainte de iarnă, când vizibilitatea este esențială.

5 Comentarii

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)