autovit.ro
B SECTIUNI

Opel Astra K – a cincea generație a modelului compact a fost prezentată oficial

Noua generație a modelului Opel Astra va fi prezentată publicului la Salonul Auto de la Frankfurt din luna septembrie. Însă, până atunci, marca germană a publicat primele imagini oficiale cu noul model, precum și detalii tehnice. Noul model este mai ușor cu 200 kilograme și mai scurt cu cinci centimetri față de actuala generație, însă Opel promite că pasagerii vor avea mai mult loc în interiorul noului hatchback.

Opel a prezentat primele imagini oficiale cu a cincea generație a modelului Astra. Constructorul german a programat prezentarea pentru public pentru Salonul Auto de la Frankfurt din această toamnă și se află într-o campanie de teasing în care prezenta diverse elemente ale noului model. Însă, câteva poze oficiale au fost publicate pe net fără acordul constructorului german, forțând oficialii Opel să dezvăluie setul complet de imagini precum și primele detalii. Noul model va purta numele oficial de Astra K, fiind a cincea generație ce poartă acest nume în segmentul compact. Inginerii mărcii și-au dorit ca noul model să fie mai ușor și mai agil și pentru asta au eliminat între 120 și 200 kilograme în funcție de versiune. Caroseria noului model Astra este cu 20% mai ușoară față de cea a actualului model. Mai mult, noua Astra K este fizic mai mică față de Astra J. Noul model este cu 5 cm mai scurt, în timp ce ampatamentul a fost redus cu 2 cm. Înălțimea a fost ajustată cu 2.6 cm, însă Opel spune că spațiul interior a crescut în ciuda ajustărilor exterioare.

Motorizări noi

Opel-Astra-295902Una din surprizele noului model va fi adăugarea unui propulsor total nou în gama de motorizări. Este vorba de un motor pe benzină cu bloc din aluminiu. Are capacitatea de 1.4 litri, injecție directă de carburant, supraalimentare prin sistem turbo, patru cilindri și produce 145 cai putere și 250 Nm. De asemenea, viitori clienți vor putea opta și pentru noul motor turbo cu trei cilindri de 1.0 litru și 105, motor ce a debutat deja pe noul model Corsa. Motorizarea de bază diesel este un 1.6 CDTI de 95 CP.

În ceea ce privește designul, acesta a fost inspirat de conceptul Monza și anunță o nouă direcție pentru modelele Opel. Cu un look mult mai interesant, agresiv și elegant, noul Opel Astra promite să întoarcă ceva capete pe stradă. Se remarcă noile blocuri optice agresive care pot folosi în premieră tehnologia IntelliLux LED Matrix. Format din 16 segmente de LED-uri – opt pe fiecare parte a vehiculului – noul sistem de matrice cu LED-uri adaptează în mod automat și constant lungimea și distribuția fasciculului luminos la orice situație de trafic. În acest proces, sistemul funcționează împreună cu camera frontală Opel Eye. Imediat ce vehiculul iese din mediul urban, fază lungă este activată automat și rămâne așa. La viteze de 80 km/h, șoferii detectează obiectele de la marginea drumului cu 30 la 40 de metri mai devreme decât cu iluminarea convențională cu halogen sau xenon în faza scurtă. Acest lucru le acordă în jur de 1,5 secunde în plus pentru a reacționa. Nici orbirea celorlalți participanți la trafic nu este o problemă. Când camera detectează surse de lumină de la traficul din sens opus sau din spate, LED-urile individuale din zona în cauză sunt dezactivate, tăind pur și simplu lumina din jurul respectivelor vehicule. Restul drumului și împrejurimile sale rămân puternic iluminate.

Interior elegant

Opel-Astra-295912La interior, noul Opel Astra se prezintă cu o organizare mai inteligentă a spațiului. A dispărut consola centrală plină de butoane, iar în locul ei avem acum un display tactil de opt inch prin intermediul căruia putem controla sistemul infotainment IntelliLink de ultimă generație. Sistemul permite și compatibilitate pentru telefoanele inteligente prin standardele Android Auto și Apple CarPlay. Opel Astra K mai vine echipată cu o serie de sisteme active de siguranță dintre care nu lipsesc alerta pentru coliziune iminentă și frânarea automată, avertizarea pentru părăsirea accidentală a benzii de rulare și pilotul automat adaptiv. Scaunele din față sunt ergonomice și pot oferi reglaje pentru 18 direcții. Pot fi încălzite, ventilare și pot oferi chiar masaj pentru cel de la volan. În premieră, Opel va oferi ca opțiune și scaune încălzite pentru pasagerii din spate.

 

Un comentariu

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

CITESTE MAI MULTE DESPRE:
Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)