autovit.ro
B SECTIUNI

Opel Astra H sau Ford Focus II – care este alegerea ta?

Două dintre cele mai comune compacte de pe piaţa europeană, dar şi cea din România sunt Ford Focus II şi Opel Astra H. Despre acestea am discutat anterior pe larg şi am analizat în detaliu care sunt calităţile şi slăbiciunile lor. Pentru că ambele modele sunt preferate de companiile din Vest ca maşini de serviciu, numărul lor pe piaţa de second-hand este foarte mare, iar asta face ca preţurile să fie foarte accesibile. De aceea, aceste două compacte sunt alegeri care trebuie luate în seamă în momentul când vrei să cumperi o maşină din segmentul compact.

Ford Focus II – pe scurt

Ford Focus este apreciat de toată lumea pentru trenul său de rulare foarte sportiv, care însă propune şi un nivel de confort ridicat. Focus utilizează o punte spate independentă, spre deosebire de Astra, la care puntea spate este semi-independentă. De aceea, trecerea peste denivelări este ceva mai plăcută, dar şi tracţiunea este superioară la limită.

În materie de motorizări, Focus are un avantaj în ceea ce priveşte dieselul de cilindree mai mică, adică 1.6 TDCI, care este superior ca rafinament şi eficienţă faţă de 1.7 CDTI de la Astra. În schimb, pentru dieselul mai mare situaţia este inversă, 1.9 CDTI fiind mai puternic în versiunea de top şi la fel de rafinat şi eficient precum 2.0 TDCI.

Opel Astra H fataOpel Astra H – pe scurt

Astra H este primul model din clasa compactă care oferă un tren de rulare adaptiv (IDS+), iar pentru cei care caută mai multă sportivitate acest sistem este obligatoriu. Cu el, se poate merge foarte sportiv, dar totuşi fără a se sacrifica complet confortul. De asemenea, Astra H oferă în premieră un sistem adaptiv inteligent de iluminare cu bi-xenon (AFL+).  Dieselul 1.9 CDTI este extrem de plăcut şi rafinat, iar versiunea de 150 CP este excelentă pentru cei care caută performanţe de top cu un consum minim.

Astra H are un avantaj în ceea ce priveşte motorizările pe benzină, deoarece oferă mai multe trepte de putere şi nu are echivalent la Focus pentru motorul turbo de 2 litri, cu 170 CP şi 200 CP, dar nici pentru cel de 1.6 Turbo de 180 CP.

Fiabilitate şi întreţinere

Ambele modele sunt destul de ieftine de întreţinut, iar piesele comune nu au preţuri ridicate. În ceea ce priveşte fiabilitatea nu au existat probleme foarte mari însă, în funcţie de motorizare, au fost semnalate anumite probleme care pot fi destul de costisitoare (vezi linkurile de mai sus).

 

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

CITESTE MAI MULTE DESPRE:
Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)