autovit.ro
B SECTIUNI

Opel Karl – cel mai mic model din gama Opel a fost prezentat oficial

Opel a prezentat oficial primele imagini cu noul său model de clasă mini numit Karl. Acesta va completa oferta constructorului german și promite un preț de pornire sub 10.000 euro plus ultima generație de motoare cu trei cilindri pe benzină. De asemenea, are cinci portiere și poate transporta chiar și cinci pasageri.

Opel a publicat primele imagini oficiale cu cel mai nou model din gama sa numit Karl. Noul model devine cel mai mic automobil Opel din actuala gamă alăturându-se modelelor Adam și Corsa în segmentul mașinilor de oraș. Opel spune că prețul de pornire pentru noul model va fi sub 10.000 euro, iar sub capotă vom regăsi cel mai nou motor pe benzină cu trei cilindri și capacitatea cilindrică de 1.0 litru. Este cel mai nou propulsor Ecotec din gama de motorizări Opel și va furniza 75 CP, putere ce va fi transmisă către puntea față prin intermediul unei cutii de viteze manuale cu cinci trepte. Opel Karl are o lungime de 3.68 metri, dar vine cu cinci portiere și poate transporta chiar și cinci pasageri. Numele Karl este inspirat după prenumele fiului lui Adam Opel, fondatorul mărcii din Russelsheim.

Opel-KARL-293747În ceea ce privește designul, acesta este inspirat din actuala filosofie a mărcii. Linii fluide, sculpturale și blocuri optice mari ce încadrează grila radiatorului caracterizată de deja celebrul “zâmbet” Opel stilizat de linia cromată ce se prelungește din sigla Opel. În lateral, cel mai mic automobil Opel se caracterizează prin trei linii dinamice, precise. Motivul tipic al tăişului de pe părţile laterale este prezent pe portiere şi reflectă filozofia de design precisă şi sculpturală a mărcii Opel. Cele două linii ascuţite care trec prin mânerele portierelor subliniază personalitatea dinamică a celui mai mic Opel. Noul model va putea fi comandat în zece nuanțe de culoare pentru caroserie, iar jantele vor avea dimensiuni cuprinse între 14 și 16 inch.

La interior, designerii Opel au mizat pe un habitaclu aerisit și spațios. Nu sunt foarte multe butoane, iar piesa de rezistență este display-ul sistemului de infoteinment IntelliLink amplasat în partea de sus a consolei centrale. Noul model Karl nu va duce lipsă nici de sisteme de asistare fiind oferit cu ABS și ESP, dar și asistare la porrnirea din rampă. Se mai poate comanda și sistem de avertizare la părăsirea accidentală a benzii de rulare. Karl va avea și un mod City pentru direcție, care va face ca volanul să fie mai ușor de manevrat la manevrele de parcare, de exemplu. Versiunile mai bine echipate vor beneficia și de scaune încălzite, volan încălzit și trapă panoramică.

Noul Opel Karl va ajunge în showroom-urile din Europa în vara anului viitor. Tot atunci va fi disponibil și la noi în țară. Mai trebuie spus că pe piața britanică noul model va fi vândut sub marca Vauxhall și va purta numele de Viva.

 

Un comentariu

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)