autovit.ro
B SECTIUNI

Operațiunea Speed – peste 30.000 de sancțiuni contravenționale aplicate de Poliția Română

Nu avem infrastructură rutieră și circulăm haotic. Nu este de mirare că numărul de accidente rutiere din România este cel mai mare din Uniunea Europeană. Pentru a tempera apetitul pentru viteză al automobiliștilor, dar și pentru a verifica starea tehnică a automobilelor din trafic, Poliția Română a desfășurat săptămâna trecută, la nivel național, o acțiune denumită sugestiv Speed. Ce a însemnat ea și care sunt rezultatele vă arătăm mai jos.

 

În perioada 17-23 aprilie, polițiștii au constatat 287 de infracțiuni la regimul circulației pe drumurile publice și au aplicat 30.828 de sancțiuni contravenționale, dintre care 30.540 prevăzute de legislația rutieră și 288 prevăzute de alte acte normative. Evident, la un număr atât de mare de contravenții era firesc ca multe dintre ele să impună reținerea permisului de conducere. Astfel, au fost reținute 2.095 de permise de conducere și au fost retrase 459 de certificate de înmatriculare.

politia_rutiera1_84624700

Operațiunea a fost una de amploare și prin resursele logistice folosite în cadrul acțiunii. Pentru a depista șoferii care depășesc viteza regulamentară, polițiștii au avut la dispoziție 578 de echipamente radar, dintre care 488 au fost montate pe autospeciale inscripționate, 82 montate pe autovehicule neinscripționate și 8 echipamente portabile. Astfel, doar pentru încălcarea regimului legal de viteză, polițiștii au fost aplicat 19.924 de sancțiuni, fiind reținute 1.151 permise de conducere, pentru depășirea vitezei maxime legale admise cu mai mult de 50 km/h.

Cifrele sunt uriașe dacă ținem cont de faptul că România este codașă în ceea ce privește infrastructura, aspect ce face ca orice abatere de la reguli să fie și mai periculoasă pentru siguranța participanților la trafic. Nu au fost puține cazurile în care aparatele radar au surprins mașini care se deplasau cu viteze mai mari de 150 km/h pe drumurile naționale sau chiar de peste 120 km/h în interiorul satelor sau comunelor. Astfel de exemple ne arată că accidentele se produc și din cauza gradului ridicat de iresponsabilitate pe care îl avem atunci când ne aflam la volan. Din păcate nu ne place să fim amendați, dar nici să circulăm legal.

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

CITESTE MAI MULTE DESPRE:
Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)