autovit.ro
B SECTIUNI

Orașele din Germania ar putea interzice mașinile cu motoare diesel

Un tribunal din Germania va decide în zilele următoare dacă orașele vor avea dreptul să interzică automobilele cu motorizări diesel. Măsura ar putea produce pierderi de milioane de euro pentru producătorii auto.

Germania ar putea deveni una din primele țări din Europa unde autoritățile locale vor avea puterea să interzică automobilele cu motorizări diesel. Pe 22 februare, o instanță de judecată va decide dacă orașele din Germania vor putea interzice mașinile diesel.

Specialiștii în mediu spun că nivelul emisilor diesel a depășit limitele impuse de Uniunea Europeană și sănătatea locuitorilor din zonele urbane este pusă în pericol.

În Germania există peste 15 milioane de automobile diesel, iar limita emisiilor poluante este depășită în 90% din orașele germane. Decizia de a interzice motorizările diesel are potențialul de a aduce pierderi financiare importante producătorilor auto. Aceștia au atacat deja o serie de decizii ale instanțelor locale care interzic motorizările diesel.

Pe lângă Germania, Franța și Marea Britanie au planuri pentru a interzice motoarele diesel în viitorul apropiat în marile aglomerări urbane. Până în 2025, cele două țări vor să elimine mașinile diesel din orașe. În țările nordice, orașul Copenhaga intenționează să elimine mașinile diesel încă de anul viitor.

Vânzările de automobile diesel noi este deja în declin la nivel european, clienții preferând motorizările pe benzină sau hibride. Cel mai afectat este grupul francez PSA (Peugeot, Citroen, Opel), urmat de Renault. În Europa, în anul 2014, mașinile diesel reprezentau 53.6% din vânzările de automobile noi. La finalul lui 2016, cota de piață a scăzut la 49.9%.

2 Comentarii

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

CITESTE MAI MULTE DESPRE:
Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)