autovit.ro
B SECTIUNI

Papa Francisc va folosi un automobil electric Opel Ampera-e

Papa Francisc vrea să facă din Vatican primul stat cu emisii poluante zero. Suveranul pontif crede în sursele de energie regenerabilă și în mobilitatea electrică. Germanii de la Opel au decis să ofere o mână de ajutor și au oferit Vaticanului un automobil electric Opel Ampera-e.

Cu o suprafață de 44 hectare, Vaticanul este cel mai mic stat din Europa, dar are ambiții mari. Papa Francisc vrea să facă din Vatican primul stat cu emisii poluante zero.

Un prim ajutor în îndeplinirea ambițiosului plan vine de la Opel. Constructorul german va contribui la obiectivul de a transforma Vatican în primul stat din lume fără emisii de CO2 prin utilizarea de surse de energie regenerabilă și electromobilitate. Dr. Karl-Thomas Neumann, CEO Opel, a avut o întâlnire cu Suveranul Ponif pe marginea conferinței „Laudato Sì: sustenabilitatea comunicării și inovației” și i-a înmânat acestuia cheile unui autovehicul Opel Ampera-e nou.

2016-opel-ampera-e-4

“Noi, cei de la Opel, suntem mândri că putem contribui la îndeplinirea ambițioaselor obiective ale statului Vatican. Noul nostru autovehicul Ampera-e va face electromobilitatea accesibilă pentru utilizarea zilnică, fără niciun fel de compromisuri”, a declarat Dr. Karl-Thomas Neumann, CEO Opel.

Opel Ampera-e: The Range Champion

Papa Francisc va folosi noul automobil pentru deplasările sale regulate, cel mai probabil înlocuind astfel bătrânul Renault 4, mașina utilizată de către Suveranul Pontif.

Opel Ampera-e: The Range Champion

Opel Ampera-e folosește o baterie cu o capacitate de 60 kWh ceea ce îi asigură o autonomie, conform cifrelor oficiale, de 520 km. Opel Ampera-e are o putere de 200 CP, un cuplu de 360 Nm și poate accelera de la 0 la 100 km/oră în 3.2 secunde. Viteza maximă este limitată electronic la 150 km/oră.

Un comentariu

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)