autovit.ro
B SECTIUNI

Pasajul de la Piața Sudului este gata, dar nu poate fi deschis

Dezvoltarea infrastructurii din România este mereu o adevărată epopee din care, de cele mai multe ori, cei care pierd sunt cetățenii. Pasajul de la Piața Sudului este cu siguranță unul dintre cele mai controversate episoade din istoria construcțiilor de infrastructură din România, deoarece creează ambuteiaje extrem de neplăcute în fiecare zi spre o zonă foarte populată.

 

După termene optimiste, amânări în mai multe episoade și alte amânări invocând motive tehnice, pasajul de la Piața Sudului este gata, dar nu poate fi deschis. Vă sună a poveste din România? Evident.

“Pasajul este gata. Problema este că Inspectoratul de Stat în Construcţii nu este de acord să facă recepţia parţială a lucrării. În momentul acesta, dacă noi luăm acele garduri, se poate circula. Dar nu vor să facă recepţia parţială motivând că pentru una din străzile laterale, la ieşirea din Pasaj spre strada Niţu Vasile, ar trebui făcut un sens giratoriu. Asta ne ţine pe loc. Oricum, săptămâna aceasta îi dăm drumul pe deasupra, un fir dus, un fir întors. Între timp, vom mai avea o întâlnire săptămâna aceasta cu ISC să mai discutăm despre această problemă. În proiectul iniţial nu era prevăzut un astfel de sens giratoriu acolo, dar s-au gândit cei de la ISC că ar trebui pus acolo, la ieşirea din Pasaj, în dreptul străzii Secuilor, pentru a prelua traficul de pe acea alee. Ori, amenajarea acestui giratoriu la ieşirea din pasaj, mai mult ca sigur, va duce la formarea de ambuteiaje, deci e ca şi când am fi construit degeaba acest pasaj. Tocmai asta vom discuta cu cei de la ISC, să vedem ce soluţii găsim”, a declarat pentru Mediafax Aurelian Bădulescu, viceprimarul Capitalei.

Pasaj piata sudului

În acest moment, în zona pasajului de la Piața Sudului se desfășoară lucrări ce țin de finisare, de sistemul de iluminare și se asfaltează ultimele zone. De ani de zile, de când se lucrează pe acest șantier, traficul pentru locuitorii din Berceni a fost un adevărat coșmar. La orele de vârf, cozile pentru a trece de această zonă ajung chiar și la 60 de minute.

Lucrările la pasajul de la Piața Sudului au debutat în primăvara anului 2014 și, inițial, trebuiau finalizate în luna decembrie din 2015. Apoi au urmat o serie de amânări, cu termene de predare prelungite și chiar s-a pierdut o parte importantă din finanțarea cu bani europeni pentru că lucrarea nu a fost predată la timp. Costurile finale pentru construcția pasajului depășesc 127 de milioane de lei.

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)