autovit.ro
B SECTIUNI

Permisul auto va fi eliberat doar celor care au absolvit 11 clase

Guvernul pregătește un act normativ prin care vrea să intoducă o serie de măsuri ce vizează scăderea numărului de accidente din România și implicit al deceselor care au loc. Planul este ca după introducerea acestor măsuri să existe rezultate peste 3 ani. Poate cea mai importantă modificare a legii constă în faptul că permisul de conducere nu va mai fi acordat persoanelor care nu au absolvit clasa a 11-a.

 

Măsura este una absolut normală, fiind destul de logică deducția că dacă nu ai putut promova clasa a 11-a nu poți învața legislația necesară trecerii examenului scris pentru obținerea permisului de conducere. Actul normativ are și rolul de a schimba actuala legislație rutieră pentru a alinia prevederile importante cu cele ale Uniunii Europene, dar și cu cele ale unui document ce își propune măsuri comune la nivel de bloc european pentru reducerea accidentelor. Acesta vizează intervalul de timp 2011-2020 și are ca obiectiv reducerea la jumătate a numărului de decese cauzate de accidentele rutiere. Măsurile prevăzute în actul normativ sunt menite să contribuie la ridicare siguranței rutiere și la reducerea numărului de accidente.

Din momentul în care Guvernul va schimba legislația, cine nu a absolvit 11 clase nu se va mai putea înscrie la examenul pentru obținerea permisului de conducere. Prin această restricție, Guvernul vrea să se asigure că cine se află la volan are capacitatea intelectuală de a învăța regulile de circulație și de a analiza în trafic indicatoarele rutiere. O altă măsură menită să crească siguranța la volan este obligativitatea de a se efectua verificări medicale amănunțite pentru șoferii trecuți de o anumită vârstă. Aceștia trebuie să fie declarați apți pentru a putea conduce un vehicul, în baza unui control special.

accident auto

Automobilele implicate în accidente au nevoie de o inspecție de siguranță

O altă prevedere regăsită în actul normativ este introducerea unei inspecții de siguranță oricărui autovehicul implicat într-un accident. Acesta măsură este extrem de bine venită în contextul în care reparațiile unor mașini grav avariate sunt făcute în condiții dubioase, astfel încât este pusă în pericol siguranța în trafic a celui care conduce mașina, dar și a altor participanți la trafic.

4 Comentarii

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

CITESTE MAI MULTE DESPRE:
Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)