autovit.ro
B SECTIUNI

Petter Solberg – agonie si extaz

Blondul din nordul Europei este, in mod cert, unul din cei mai iubiti piloti de raliuri din ultimul deceniu.
Supranumit “Hollywood”, acesta si-a cucerit fani in toate colturile lumii. Insa esenta, substanta lui Petter nu rezida in aceasta poleiala de zambete si deschidere spre sustinatori, ci in extraordinarul sau talent de pilot.
Campion mondial in 2003 cu Subaru, Solberg a trecut in anii urmatori printr-o perioada dificila datorata lipsei de competitivatate a variantelor succesive de Impreza WRC, totul culminand in 2008 cand constructorul japonez si-a anuntat intempestiv retragerea din campionat, lasandu-l pe Petter fara un volan de uzina!
Intr-un efort aproape supraomenesc, tinand cont si de conditiile de criza economica mondiala, norvegianul a reusit sa se tina cu dintii de participarea in WRC, punand bazele, asa cum stim, propriei sale echipe, Petter Solberg World Rally Team cu care a concurat cu succes considerabil in ultimele doua sezoane ale campionatului, la bordul unor bolizi Citroen.
Dupa performantele excelente din sezonul 2010 (locul 3 in clasamentul general absolut!), ma asteptam ca talentatul, simpaticul si ultra-tenace-ul pilot nordic sa fie recooptat intr-o echipa de uzina. Insa, in ciuda discutiilor cu Ford si Citroen, Petter nu si-a gasit locul in team-urile oficiale el fiind la un moment dat gata sa renunte la raliuri pentru un an si sa ia calea curselor de circuit, mai exact a WTCC-ului.
Ar fi fost o mare pierdere pentru spectacolul WRC si ar fi fost foarte nedrept pentru el.
Insa iata ca Solberg incepe excelent anul 2011, chit ca nu intr-o echipa de uzina, insa ia startul pe doua planuri: in IRC va pilota raliul Monte Carlo la bordul unui Peugeot 207 S2000 sustinut de constructor, iar in WRC a reusit sa semneze un deal cu cei de la Citroen si va pilota noul DS3 WRC!
Conditiile meteo din Principat, uscate si cu temperaturi de primavara, nu cred ca il avantajeaza pe norvegian, insa cu siguranta acesta va lupta pentru podium in prima sa experienta pe un automobil S2000.

Un comentariu

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)