autovit.ro
B SECTIUNI

Test Drive Second Hand – Peugeot 207, poate fi alegerea potrivita

Peugeot a sperat ca succesul pe care l-au obtinut cu 206 sa continue si cu modelul 207, dar in mare partea lucrurile nu au avut aceeasi intorsatura, iar 207 nu a devenit un best-seller, in ciuda imaginii placute.

Cu toate acestea concurentul aruncat de Peugeot in lupta pentru clasa compacta are multe calitati care il califica drept un model reusit, iar o achizitie de acest gen ar trebui sa fie satisfacatoare, macar din prisma pretului destul de mic in comparatie cu rivalii germani sau asiatici. 207 este o masina spatioasa, care se conduce bine, iar pentru ca s-au vandut totusi destul de multe, pretul pentru un exemplar produs in 2007 este unul rezonabil.

Se comporta destul de bine pe drumuri virajate, penrtu ca setarile suspensiei anuleza mare parte din miscarea de ruliu, iar micile denivelari ale soselei nu se fac simtite in interior.

Directia este placuta si, chiar daca la viteze mici este foarte usoara, se echilibreaza pe masura ce viteza creste.

Totusi un dezavantaj este pozitia la volan. La fel ca si predecesorul sau 206 unde gasirea unei pozitii confortabile la volan nu era un lucru usor, 207-le intampina aceeasi greutate. Chiar daca volanul se regleaza in adancime si in inaltime, iar scaunul soferului vine cu multiple posibilitati de reglaj, nu este usor sa te acomodezi cu pozitia de condus. Oricum spatiul in fata este suficient, dar pasagerii din spate vor cere intotdeauna mai mult spatiu pentru picioare.

Variantele de motorizare suficiente, dar recomandam cu placere varianta echipata cu propulsor de 1,4 litri benzina. Nu este cel mai ieftin model, dar cei 75 de cai putere sunt suficienti pentru a face fata traficului urban, chiar daca pentru excursii in afara orsului un plus de putere ar fi necesar.

Daca aveti ceva mai multi bani disponibili puteti incerca varianta de 1,6 litri, tot benzina, ce produce 120 CP. Trebuie sa evitati pe cat posibili dieselul 1.4 HDI, pentru ca lipsa de putere este deranjanta, chiar daca pretul de achizitie (intre 6.300 si 8.500 de euro) si consumul de combustibil va vor face cu ochiul. Dieseul1.6 HDI ofera performante satisfacatoare, dar greutatea pe puntea fata creste, iar comportamentul rutier are de suferit.

Ce trebuie sa mai stiti?

Ei bine, multi dintre clientii de 207 au raportat probleme la componentele suspensiei, in special la amortizoarele elastice, precum si o serie de defecte ale sistemului electric. Dieselurile vor fi galagioase la pornire, dar odata ajunse la temperatura optima de functionarea acest lucru ar trebui sa dispara. In caz contrar cereti o verificare tehnica. O problema intalnita mai des este semnalizarea prin martorii optici de pe bord a defectarii sisitemului catalizator, insotit de avertizarea unei defectiuni a motorului, iar problema asta nu poate fi rezolvata decat intr-un service autorizat.

Peugeot 207

Pret Minim/Maxim: 6.350/12.400

Plus… Imagine, pret

Minus… Pot aparea probleme tehnice

5 Comentarii

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)