autovit.ro
B SECTIUNI

Peugeot 301 – facelift pentru francezul de buget

Grupul PSA (Peugeot-Citroen) a lansat, în anul 2012, două modele de buget, cu prețuri de pornire extrem de accesibile, pentru a putea rivaliza cu Dacia Logan, un model cu o rețetă de succes aproape imposibil de copiat.

Sub umbrela Citroen, francezii au prezentat C-Elysee, iar sub cea de la Peugeot, Grupul PSA a propus modelul 301. Dacă primul dintre ele a primit un facelift recent, Peugeot 301 avea nevoie de o actualizare pentru a putea rămâne competitiv pe piața, la jumătatea ciclului său de viață. Așa cum era de așteptat, francezii au redesenat partea frontală pentru a transmite mai multă forță și pentru a alinia designul la imaginea de marcă. Farurile sunt mai bine integrate în linia caroseriei și beneficiază de lumini de zi cu tehnologie LED.

peugeot-301-facelift-3

Toată gama de propulsoare este acum Euro 6 și include motorizări extrem de eficiente. Prima dintre ele este unitatea cu trei cilindri, de 1,2 litri, denumită PureTech. Aceasta dezvoltă 82 CP și este oferită împreună cu o cutie de viteze manuală cu cinci trepte. Prima unitatea cu patru cilindri este cea 1.6 VTi, cu o putere maximă de 115 CP, revizuită față de modelul fără facelift. Noutatea este că această unitate poate fi comandată cu o cutie automată cu 6 trepte, de proveniență Aisin. Pentru cei care preferă dieselurile, Peugeot 301 propune două motorizări. Ambele au o cilindree de 1,6 litri, puterea maximă fiind de 92 CP, respectiv 100 CP.

Peugeot 301 – sistem multimedia performant

La interior, principala noutate este adusă de noul sistem multimedia, cu ecran tactil de 7 inchi. Acesta promite o conectivitate de top cu telefoanele mobile, integrează compatibilitatea cu Apple CarPlay și Android Auto, dar suportă și conexiune MirrorLink. DE asemenea, materialele de la interior au fost îmbunătățite, atât la atingere, dar și vizual.

peugeot-301-facelift-2

Peugeot 301 este un model destinat piețelor emergente și propune un preț extrem de competitiv, alături de gama de motorizări eficiente și interiorul spațios, cu un portbagaj generos dimensionat.

Pe piața de mașini rulate, Peugeot 301 poate fi achiziționat la prețuri destul de joase. Ofertele din acest moment pot fi găsite în acest link.

2 Comentarii

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

CITESTE MAI MULTE DESPRE:
Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)