autovit.ro
B SECTIUNI

Noua generație Peugeot 508 se lansează oficial la Salonul Auto de la Geneva

Salonul Auto de la Geneva va fi unul plin de noutăți. Peugeot a prezentat oficial noua generație a modelului de clasă medie 508. Caracterizat de un design spectaculos, noul model va fi una din principalele atracții de la Geneva.

Primele imagini oficiale cu noul Peugeot 508 ne arată un automobil cu un look agresiv și un interior spectaculos ce preia elemente de la deja popularul SUV Peugeot 3008.

Deși berlinele din segmentul D nu mai sunt atât de populare ca altădată, majoritatea clienților migrând către SUV-uri, Peugeot îndrăznește și lansează un model care va întoarce multe priviri. Partea frontală este spectaculoasă și se inspiră din liniile conceptului Peugeot Instinct. În spate, stopurile cu design modern sunt legate printr-o bandă neagră ce include și logo-ul mărcii pentru a crea o parte posterioară omogenă.

Noul model este ceva mai mic ca predecesorul său, lungimea scăzând cu 80 mm iar înălțimea cu 60 mm. Volumul portbagajului a crescut însă de la 473 la 487 litri.

Interior este la fel de spectaculos ca și exteriorul, o parte din elemente fiind preluate de la modelul de succes 3008. Noul 508 folosește sistemul i-Cockpit cu un display central de 12.3 inch ce înlocuiește ceasurile clasice de bord.

În ceea ce privește gama de motorizări, Peugeot oferă pentru noul 508 o motorizare turbo pe benzină de 1.6 litri ce va furniza 180 sau 225 CP. Motoarele diesel BlueHDI de 1.6 și 2.0 litri vor și ele prezente în ofertă în versiuni de putere de 130, 160 și 180 CP. Singurul motor ce poate fi asociat cu o cutie de viteze manuală cu șase trepte este cel de 130 CP, restul folosind cutia automată cu opt trepte.

Lista sistemelor de asistență electronică pentru noul model este lungă și nu lipsesc Adaptive Cruise Control, Lane Positioning Assist (premieră pentru un model Peugeot), Active Safety Brake, Distance Alert, Lane Keeping Assist, High Beam Assist, Speed Limit, Extended Traffic Sign sau Active Blind Spot Monitoring.

În viitor va fi lansată și o versiune plug-in hybrid a noului model Peugeot 508.

3 Comentarii

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

CITESTE MAI MULTE DESPRE:
Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)