autovit.ro
B SECTIUNI

Peugeot pregateste un crossover urban

Cu toate ca grupul PSA traverseaza o perioada destul de dificila, francezii sfideaza criza si propun un crossover urban… Si chiar daca la prima vedere pare o miscare destul de riscanta, se pare ca francezii au gasit reteta perfecta pe care o vor prezenta la Salonul Auto de la Geneva.

Peugeot 2008 va fi un model global ce urmeaza a intra in productia de serie atat la fabrica din Mulhouse (Franta), cat si la uzinile din Wuhan (China) si din Porto Real (Brazilia).

Daca pana la aparitia lui Nissan Juke, multi aveau indoieli cu privire la rentabilitatea investirii intr-un astfel de segment de nisa, iata ca pe fondul crizei economice “crossover-ele de buzunar” au devenit din ce in ce mai atractive. Asa ca era de asteptat ca mai toti marii producatori de autoturisme sa vina cu diferite interpretari ale ideii de crossover urban. Si se pare ca in luna martie, la Salonul Auto de la Geneva, Peugeot va prezenta oficial noul 2008, o varianta crossover pe baza noului model de clasa mica 208, dar in esenta un 3008 in miniatura.

2008_2

Estetic, noul 2008 se integreaza perfect in imaginea de marca Peugeot, insa vine cu un alt tip de abordare stilistica fata de modelul de clasa mica: bandouri pentru protejarea caroseriei impotriva loviturilor accidentale, o garda la sol inaltata, precum si o evazare a pasajelor rotilor. Mai mult, a fost adoptat un nou calandru si noi blocuri optice dotate cu tehnologie LED, asta in timp ce stopurile au forma de bumerang.

Cu alura premium si o caroserie de 4,16 m lungime, viitorul 2008 se pare ca va miza foarte mult pe habitabilitate si pe polivalenta interiorului. Si chiar daca alura noului crossover urban aduce mult cu cea a “fratelui mai mare” 3008, cu siguranta veleitatile in teren accidentat vor fi mai degraba limitate.

2008_3

Din primele informatii furnizate de catre constructor, se pare ca Peugeot 2008 va fi animat de catre noile dieseluri e-HDi, precum si cateva dintre motoarele pe benzina in trei cilindri de ultima generatie. Mai mult, latura ecologica a fost o prioritate pentru acest proiect, astfel francezii mentioneaza ca emisiile poluante nu vor depasi 99 grame CO2 per km parcurs, asta in versiunea cea mai economica.

Insa mai multe detalii vom afla cu siguranta la Salonul Auto de la Geneva. Pana atunci, cum vi se pare acest indraznet crossover urban?

Un comentariu

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)