autovit.ro
B SECTIUNI

Poliția Rutieră Română a fost dotată cu aparate radar cu laser

Prin intermediul unui comunicat de presă, Poliția Română înștiințează participanții la trafic că a primit în dotare noi aparate de radar, de tip pistol, pe bază de laser. Acestea sunt în număr de opt și sunt deja operaționale, fiind repartizate spre șase județe, București și Secția de Poliție Autostrăzi.

 

Cele opt aparate radar care au intrat în dotarea Poliției Române sunt de tip LTI 20-20 TruCAM, integrează o cameră video HD de mare definiție și funcționează pe bază de laser. Modelul este clasificat ca fiind cel mai performant aparat de măsurare a vitezei de acest tip disponibil în acest moment. Înregistrările video sunt scrise pe un card de memorie, aparatul fiind capabil să surprindă imagini extrem de detaliate, în care să se identifice cu ușurință marca, modelul, numărul mașinii sau chiar și trăsăturile faciale ale șoferului. Agenții care vor opera noile aparate de radar au trecut prin cadrul unor cursuri speciale de instruire.

Pentru a face față traficului și vitezelor tot mai ridicate de pe autostrăzi, una dintre cele opt unități a fost repartizată către Secția de Poliție Autostrăzi. Restul aparatelor radar au mers către Poliția Municipiului București și Inspectoratele de Poliție ale Județelor Argeș, Bacău, Brașov, Suceava, Prahova și Timiș. Unitățile vor fi utilizate în zonele în care se înregistrează valori de trafic ridicate, în special la final de săptămână.

radar

Viteză de 218 km/h pe autostrada A3

În același context, Poliția Rutieră anunță că un șofer a fost surprins la km. 41 al autostrăzii A3 (București-Ploiești) circulând cu o viteză de 218 km/h. Acesta a fost amendat cu suma de 945 de lei, iar permisul i-a fost suspendat pentru o perioadă de 90 de zile.

 

 

 

2 Comentarii

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

CITESTE MAI MULTE DESPRE:
Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)