autovit.ro
B SECTIUNI

Porsche a doborât un record Guinness tractând un Airbus 380 cu o mașină de serie

Un Porsche Cayenne S Diesel a reușit să doboare recordul Guinness tractând un avion de linie Airbus 380 pe o distanță de 42 metri.

Porsche și-a trecut numele în Cartea Recordurilor Guinness după ce a reușit să tracteze un avion ce cântărește 285 tone cu o mașină de serie pe distanța de 42 metri.

porsche-airbus-6

Constructrul german a utilizat un Porsche Cayenne S Diesel, echipat cu motorul V8 de 4.2 litri ce dezvoltă 380 CP și 850 Nm. Mașina a tractat cel mai mare avion de pasageri din lume, un Airbus 380 aparținând companiei Air France. Avionul cântărește 285 tone și a fost remorcat de către SUV-ul Porsche pe o distanță de 42 metri, suficient pentru un nou record Guinness. Precedentul record era deținut de un Nissan Patrol ce a tractat un avion cargo ce cântărea 170 tone.

porsche-airbus-4

Porsche a repetat ulterior isprava folosind și modelul Cayenne Turbo S. Richard Payne, tehnicianul Porsche ce s-a aflat la volanul mașinii a declarat apoi: “Am reușit și mă simt ușurat! De obicei nu mergem atât de departe pentru a testa limitele mașinilor noastre, dar am fost destul de aproape. Ce a făcut Cayenne astăzi este remarcabil”.

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)