autovit.ro
B SECTIUNI

Porsche a înregistrat 20.000 de precomenzi pentru modelul electric Taycan

Deși versiunea de serie a modelului Porsche Taycan va fi prezentată abia în luna septembrie a acestui an, 20.000 de clienți și-au rezervat deja un exemplar.

Porsche a anunțat că primul model full-electric al mărcii sportive din Stuttgart se bucură de un succes deosebit chiar înainte de lansarea oficială. Porsche are deja 20.000 de precomenzi pentru Taycan, deși versiunea de serie nu a fost încă prezentată.

Pentru a își rezerva un exemplar al modelului Porsche Taycan, clienții interesați au achitat un avans de 2.500 euro. Cei 20.000 de potențiali clienți mai au, însă, de așteptat până în luna septembrie a acestui an când Porsche Taycan va debuta oficial, iar lansarea pe piață va avea loc la finalul anului.

Despre primul model electric al mărcii Porsche știm doar că va folosi un motor electric de 600 CP ce îi va permite să accelereze de la 0 la 100 km/oră în 3.5 secunde, iar autonomia oferită de baterii va fi de 500 kilometri (măsurată conform standardului NEDC). Porsche mai spune că în patru minute, bateria va putea fi încărcată suficient penru a parcurge 100 km.

“Interesul copleșitor față de Taycan ne arată că fanii și clienții noștri sunt la fel de entuziasmați ca și noi de primul atlet electric Porsche – și, prin urmare, ne-am mărit capacitatea de producție”, confirmă Detlev von Platen, membru al Comitetului Executiv pentru Vânzări și Marketing al Porsche AG. “Taycan va fi cel mai sportiv și mai performant vehicul din punct de vedere tehnic din segmentul său – un adevărat Porsche”.

În ceea ce privește prețul versiunii de serie a modelului Porsche Taycan, cel mai probabil, acesta va fi undeva între prețurile pentru actualele modele Cayenne și Panamera. Porsche Taycan va deveni un concurent direct pentru modele ca Tesla Model S.

 

Un comentariu

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CITESTE MAI MULTE DESPRE:
Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)