autovit.ro
B SECTIUNI

Porsche renunță la motorizările diesel și se va concentra pe soluții de electromobilitate

Porsche a anunțat oficial renunțarea la propulsoarele diesel ce erau folosite de anumite modele din gama sa. Marca germană se va concentra pe dezvoltarea de programe de electromobilitate.

Porsche va lansa în curând modelul Taycan, primul automobil 100% electric din actuala gamă de modele a constructorului de automobile sportive. Oficialii mărcii sunt hotărâți să producă modele prietenoase cu mediul înconjurător, iar motorizările diesel au devenit destul de rare în oferta constructorului din Stuttgart.

Anul trecut, Porsche a lansat noua generație a SUV-ului de succes Cayenne, iar din oferta acestui lipsea motorizarea diesel. Deși, inițial, oficialii companiei au spuns că introducerea unui model diesel este posibilă în viitor, anunțul venit acum zile pune capat zvonurilor. Porsche a decis să elimine motorizările diesel din gama sa de modele. Viitoarele investiții vor fi direcționate către soluții de mobilitate electrică, marca germană urmând să investească 6 miliarde de euro până în 2022 în acest domeniu.

Astfel, motorizările pe benzină și soluțiile hibride vor fi singurele opțiuni pentru gama actuală de modele, iar în viitorul foarte apropiat, Porsche va lansa și primul model full-electric numit Taycan. Acesta va fi propulsat de două motoare electrice și va oferi echivalentul a 600 cai putere și o accelerație de la 0 la 100 km/oră efectuată în 3,5 secunde. Autonomia viitorului model va fi de 500 km, susține constructorul, cifra fiind însă calculată conform vechilului standard NEDC.

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

CITESTE MAI MULTE DESPRE:
Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)