autovit.ro
B SECTIUNI

Porsche se pregătește pentru lansarea unei noi generații pentru modelul Cayenne

Porsche Cayenne este un model de succes. Cel mai mare SUV din gama constructorului german a înregistrat vânzări de peste 760.000 de unități de la lansarea din 2002 și până astăzi.

Este însă vremea pentru o nouă generație, a treia pentru modelul Cayenne. Iar Porsche se pregătește intensiv pentru acest nou model. Cayenne III a trecut deja printr-o serie de teste extensive ce au avut loc pe tot globul în condiții extreme de temperatură. Acestea au variat de la -45 grade în nordul Canadei până la 50 de grade în deșertul din Dubai.

Exemplarele prototip și de preserie au parcurs peste 4,4 milioane de kilometri în condiții de testare. Noul Porsche Cayenne va fi lansat pe 29 august, fiind un model complet regândit. Noua generație poartă codul intern E3, iar dezvoltarea acestui nou model a început încă din 2014.

Pentru ca produsul final să fie unul la standardele de calitate Porsche, constructorul testează intensiv noul model pentru a armoniza interacțiunea tuturor componentelor individuale și pentru a verifica stabilitatea operațională și funcționalitatea în utilizare. La Porsche, scopul este mereu acela de a satisface cele mai înalte standarde de calitate. Mai exact, acest proces include teste de anduranță pe unitățile Hydropuls, o instalație de testare hidraulică, ce aplică vibrații artificiale atât șasiului, cât și caroseriei. Gama de teste cuprinde, de asemenea, teste de stabilitate operațională reală, atât pe carosabil, cât și off-road, la zona de testare Porsche din cadrul centrului de dezvoltare Weissach, ori teste de anduranță în interiorul și în exteriorul zonei de testare. Durata de viață a vehiculului este simulată în condiții foarte dure. În condiții de zi cu zi, în traficul urban, pe drumurile de țară și pe autostrăzi, vehiculele ajung până la 240.000 km în doar câteva luni, fiind testate în schimburi.

Porsche folosește circuitele de la Hockenheim și Nurburgring din Germania pentru testarea la viteze ridicate, iar în Italia este folosită pista de mare viteză de 12,6 kilometri de la Nardo. Pentru temperaturi extreme piloții de teste Porsche au călătorit în Dubai și Death Valley, SUA, dar și Alaska și nordul Canadei. Iar pentru condiții dificile de rulare, noul Cayenne a înfruntat traficul din China, dar și condiții reale de rulare pe asflat și drumuri neasfaltate din Suedia, Finlanda, Spania, Africa de Sud, Japonia și Noua Zeelandă.

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)