autovit.ro
B SECTIUNI

Primul automobil electric din gama Porsche va purta numele Taycan

Porsche a împlinit 70 de ani de la atestarea primului automobil ce a purtat numele constructorului, iar în cadrul manifestărilor aniversare a fost anunțat și numele viitorului automobil electric ce va fi lansat în 2019: Porsche Taycan.

Porsche lucrează de ceva vreme la un viitor model cu propulsie electrică. Anunțat de conceptul Porsche Mission E, acest model va fi lansat anul viitor și are acum și un nume oficial: Taycan.

”Noua noastră mașină sport electrică este puternică și fiabilă; este un vehicul capabil să acopere în mod constant distanțe lungi și care simbolizează ideea de libertate”, explică Oliver Blume, Președintele Consiliului Executiv al Porsche AG. Numele oriental reprezintă, de asemenea, lansarea primei mașini sport electrice cu suflet de Porsche. Compania a anunțat numele oficial pentru primul său model de serie full electric în cadrul ceremoniei aniversare ”70 de ani de automobile sport Porsche”.

Porsche Taycan va fi propulsat de două motoare electrice sincron cu magneți permanenți ce vor oferi o putere totală de 600 CP. Viitoul model va putea accelera de la 0 la 100 km/oră în mai puțin de 3.5 secunde. Autonomia anunțată de Porsche este de 500 km.

Porsche intenționează să investească peste șase miliarde de euro în electromobilitate până în 2022, ceea ce va dubla cheltuielile pe care compania le planificase inițial. Din celelalte trei miliarde de euro, circa 500 de milioane de euro vor fi utilizate pentru dezvoltarea versiunilor și derivatelor modelului Taycan, în jur de un miliard de euro pentru electrificarea și hibridizarea gamei existente de modele, câteva sute de milioane pentru extinderea siturilor de producție, plus aproximativ 700 de milioane de euro pentru noi tehnologii, infrastructură de încărcare și smart mobility.

În prezent, la Zuffenhausen se construiesc o nouă secție de vopsitorie, o zonă de asamblare dedicată modelului Taycan și un pod transportor pentru transportarea caroseriilor vopsite și a motoarelor în zona de asamblare finală. Fabrica actuală de motoare este și ea extinsă, pentru a produce sisteme de propulsie electrice, iar tinichigeria va fi, de asemenea, dezvoltată. Investiții sunt planificate și pentru Weissach Development Centre. Producția Taycan a creat aproximativ 1200 de noi locuri de muncă doar în Zuffenhausen.

Un comentariu

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CITESTE MAI MULTE DESPRE:
Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)