autovit.ro
B SECTIUNI

Programul Rabla 2013, pregatit de start

Pregatirile pentru lansarea editiei din acest an a programului Rabla au intrat in linie dreapta. Astfel pana joi 23 mai 2013 sunt asteptate dosarele pentru validarea colectorilor si a dealerilor auto care doresc sa participe la acest program guvernamental care prevede scoaterea din uz a autovehiculelor uzate.

Pentru o totala transparenta a procesului de validare, Administratia Fondului pentru Mediu a publicat pe site-ul propriu conditiile de participare la Programul Rabla 2013, precum si lista documentelor pe care trebuie sa le depuna colectorii si producatorii/ dealeri auto. Apoi, lista finala a producatorilor, importatorilor de autoturisme si a distribuitorilor autorizati sa participe la Programul de stimulare a innoirii Parcului Auto National, editia 2013, precum si cea a operatorilor economici autorizati sa desfasoare activitati de colectare si tratare a vehiculelor scoase din uz, vor fi publicate tot pe site-ul AFM (www.afm.ro).

Noul program Rabla 2013_2

Pentru editia din acest an a programului Rabla, AFM va emite 20.000 de tichete, din care 17.000 pentru persoane fizice/ juridice si 3.000 de tichete pentru institutiile publice. Totusi, trebuie tinut cont de faptul ca repartizarea tichetelor valorice nu va fi egala in fiecare judet, ci se va realiza in functie de numarul masinilor mai vechi de 10 ani din parcurile auto judetene, o clasificare pe baza statisticilor DRPCIV (Directia Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor).

Dupa cum bine stiti deja, la editia din acest an se va utiliza un singur tichet valoric pentru achizitionarea unui autovehicul nou, fata de trei tichete cate se utilizau in anii anteriori. Iar valoarea acestuia este in acest an de 6.500 lei, fata de 3.800 lei cat valora in anul 2012. Mai trebuie stiut ca sesiunea se va desfasura intr-o singura etapa, iar termenul limita in care aceste cupoane valorice vor fi acceptate este de 20 noiembrie.

Voi veti participa la editia din acest an a Programului guvernamental de stimulare a innoirii Parcului Auto National?

2 Comentarii

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)