autovit.ro
B SECTIUNI

Programul Rabla 2016: Program special pentru încurajarea achiziției de automobile electrice

Oficialii Ministerului Mediului au anunțat o serie de clarificări pentru Programul Rabla 2016. Acesta va avea două programe distincte, unul dedicat automobilelor clasice și altul, numit Rabla Plus, pentru încurajarea achizițiilor de automobile electrice.

Programul Rabla pentru anul 2016 va avea două componente distincte, a declarat Cristiana Pașca Palmer, Ministrul Mediului. Rabla 2016 va avea un un buget total de 125 milioane de lei, dar acești bani vor fi împărțiți între cele două componente ale programului. Astfel, programul clasic va fi dedicat ca și până acum pentru achiziționarea de automobile noi cu motor convențional, în timp ce noua componentă Rabla Plus va avea un buget de 75 milioane lei și este dedicat încurajării achiziților de automobile cu propulsie electrică. Ministerul Mediul vrea în acest fel să stimuleze achiziția de automobile ecologice.

P90206501_highRes_one-fits-all-the-bmw

Se estimează că ghidurile de finanțare vor fi gata până la finalul lunii aprilie, iar programul va intra în vigoare începând cu luna mai. Nu se cunoaște încă valoarea primei de casare și nici alte detalii specifice celor două componente ale programului. Anul trecut, valoarea primei de casare a fost de 6.500 lei și s-au acordat ecobonusuri dacă clientul alegea să achiziționeze un automobil cu propulsie hibridă sau electrică.

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)