autovit.ro
B SECTIUNI

Programul Rabla a fost suplimentat cu 4.000 de tichete

Cu puțin mai mult de o săptămână în urmă vă spuneam că toate cele 13.000 de tichete ale programului Rabla alocate pentru persoanele fizice au fost deja rezervate. Totul în doar o lună de zile de când s-a anunțat demararea programului, ceea ce este un record de când România are parte de Rabla. Însă acum, ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor ne anunță că programul Rabla Clasic a fost suplimentat cu 4.000 de tichete, toate în valoare de 6.500 de lei.

 

Ca și până acum, pe lângă clasica primă, se pot accesa două eco-bonusuri după cum urmează – un eco-bonus de 750 de lei poate fi adăugat primei de casare, în cazul în care cumpărătorul alege să-şi cumpere o maşină al cărui motor generează o cantitate de emisii de CO2 mai mică de 100 g/km, respectiv un eco-bonus în valoare de 1.500 lei pentru situaţia în se optează pentru un autovehicul cu sistem de propulsie hibrid.

Faptul că programul Rabla funcționează atât de bine nu este o surpriză, mai ales că au existat semnale clare în acest sens. În luna iunie, în care programul a demarat destul de greoi, vânzările de mașini noi au scăzut cu circa 25%, ceea ce o semnalat faptul că populația a amânat o posibilă cumpărare pentru a accesa primele Rabla. În momentul de față, ritmul de alocare pentru tichetele Rabla este de 15 pe minut.

prima masina 1

„Programul Rabla funcţionează foarte bine şi este o premieră că toate cele 13.000 de tichete alocate anterior au fost epuizate. Începând de azi, am decis suplimentarea programului “Rabla Clasic” cu 4.000 de tichete şi, din câte am înţeles, ritmul de alocare este de 15 tichete pe minut”, a declarat ministrul Mediului.

Chiar dacă a existat această suplimentare, cerută insistent de toți dealerii implicați pe piața auto, nu este exclusă o nouă suplimentare a numărului de tichete. În acest moment există fonduri speciale pentru Rabla Plus, destinată mașinilor electrice și hibride, însă acestea au o cerere lentă. Dacă în partea a doua a anului fondurile nu se vor consuma, banii vor fi redistribuiți spre Rabla Clasic, ceea ce înseamnă că numărul de tichete va crește peste cele 17.000 deja alocate.

 

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

CITESTE MAI MULTE DESPRE:
Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)