autovit.ro
B SECTIUNI

Ministerul Mediului va continua Programul Rabla și în 2017

Ministerul Mediului a anunțat că programul de reînoire a parcului auto național cunoscut sub numele de Rabla va continua și în 2017. Acesta va beneficia de un fond mai mare, iar actualului ministru al mediului asigură că nu va fi introdusă o nouă taxă auto.

Noul ministru al mediului, Daniel Constantin, a dat primele informații referitoare la continuarea programului Rabla și în anul 2017. Conform noului ministru, programul de reînoire a parcului auto Rabla 2017 va începe cel târziu în luna aprilie, iar suma alocată va fi mai mare față de anul 2016.

Constantin spune că Administrația Fondului de Mediu are două miliarde de lei necheltuiți din anii trecuți la care se mai adaugă un miliard din certificatele de emisii CO2.

rabla-2017-2

Continuarea programului Rabla a fost pusă în discuție după eliminarea timbrului de mediu. Fondurile încasate din această taxă erau virate către Administrația Fondului de Mediu care finanțează programul Rabla. Noul ministru a dat însă asigurări că nu va fi introdusă o nouă taxă auto.

Programul Rabla s-a bucurat de un succes deosebit anul trecut, în ciuda faptului că a debutat târziu. În luna iunie au fost puse la bătaie 13.000 tichete, pentru ca apoi Ministerul Mediului să suplimenteze de încă trei ori pentru a satisface cererea. Numărul total de tichete pentru progreamul Rabla 2016 a fost de 22.500.

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)