autovit.ro
B SECTIUNI

Proiect de lege: Amendă între 500 și 1.000 lei pentru ocuparea ilegală a unui loc de parcare de reședință

Un proiect de hotărâre aflat pe ordinea de zi a Consiliului General al Municipiului București vrea să reglementeze sancționarea celor care ocupă abuziv locurile de parcare de reședință.

Conform acestui proiect de hotărâre, cei care ocupă locurile de parcare de reședință atribuite legal, pot fi sancționați cu amendă cuprinsă între 500 și 1.000 lei.

Potrivit proiectului de hotărâre,Articolul II Litera a) a paragrafului 1 al articolului 22 din Anexa nr. 3 a Anexei H.C.G.M.B nr. 124/2008 privind aprobarea strategiei de parcare pe teritoriul Municipului Bucureşti se completează şi va avea următorul cuprins: nerespectarea prevederilor art. 10 lit. a), art 11 lit. b), art. 16 lit. a) şi b), art. 19 lit a)-c), art. 20 lit a)-c) şi art. 21 lit. e), cu amendă de la 500 la 1.000 de lei”.

parcare2

Inițiativa este justficată, spun consilierii primăriei, de înmulțirea cazurilor în care locurile de parcare legal atribuite sunt ocupate abuziv.

În prezent, prevederile legale în vigoare referitoare la parcare sunt cele prevăzute la articolul 21 din anexa 3 a Strategiei de parcare, care arată că “în toate categoriile de parcaje publice sunt interzise: a) blocarea accesului în parcaj; b) efectuarea de lucrări de reparaţii şi întreţinere a autovehiculului în perimetrul parcajului; c) amplasarea de dispozitive de menţinere liberă a locurilor de parcare d) amplasarea oricărui tip de indicatoare, marcaje sau înscrisuri care să indice sau să sugereze rezervarea locurilor de parcare, fără avizul Comisiei Tehnice de Circulaţie a Municipiului Bucureşti”. Amenzile în aceste cazuri pornesc de la 1.500 şi ajung la 2.500 de lei.

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)