autovit.ro
B SECTIUNI

Proiect de lege – schimbări pentru permisele de conducere ale șoferilor cu vârsta mai mare de 70 de ani

În cadrul unui proiect de lege se stipulează că, pentru șoferii care au trecut de vârsta de 70 de ani, condițiile de prelungirea a perioadei de valabilitate pentru permisele auto se vor schimba. Proiectul are toate șansele să ajungă lege, deoarece inițiatorul său a fost ales pentru un nou mandat în Parlament.

Pentru șoferii cu vârsta de peste 70 de ani prevederile presupun efectuarea unui control medical anual, pe baza cărui permisul auto va fi prelungit. Astfel, valabilitatea permisului de conducere va scădea de la 10 ani la doar unul. Proiectul de lege a fost pregătit în această lună și șanse mari să ajungă lege.

Pentru că în prezent legea spune că permisul auto este valabil zece ani, proiectul prevede o derogare, pentru a se putea aplica noua regulă celor trecuți de 70 de ani. Argumentarea pentru acest proiect de lege este direct legată de statisticile care arată că persoanele trecute de această vârstă au provocat numeroase accidente rutiere, multe dintre ele datorate stării de sănătate. De aceea, un control medial anual va permite doar celor apți să-și prelungească permisul de conducere. Chiar dacă proiectul de lege poate părea o îngrădirea a drepturilor persoanelor în vârstă, el are rolul de a proteja atât persoana în vârstă, posesoare de permis de conducere, cât și ceilalți participanți la trafic.

older-drivers-and-car-accidents-in-florida

Valabilitatea permisului de conducere va fi de un an

Dacă proiectul de lege va merge mai departe, legea modificată va obliga posesorii de permis auto cu vârsta de peste 70 de ani să facă un control medical anual, iar dacă acesta va fi pozitiv,  permisul lor va fi prelungit cu o perioadă de un an. Astfel, controlul medical trebuie repetat anual pentru a nu se pierde dreptul de a conduce pe drumurile publice. Pentru persoanele care nu au împlinit 70 de ani, permisul auto este valabil pentru o perioadă de 10 ani, după care trebuie reînnoit.

23 Comentarii

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)