autovit.ro
B SECTIUNI

Proiect de lege: Timbrul de mediu ar putea fi transformat într-un impozit anual

Un nou proiect de lege propune ca timbrul de mediu să fie transformat într-un impozit anual ce ar urma să fie plătit eșalonat pe durata de utilizare a automobilului, valorea crescând de la an la an.

Timbrul de mediu, taxa care se plătește la înmatricularea unui automobil, ar putea fi înlocuit cu un impozit anual care ar urma să fie plătit eșalonat timp de 15 ani de la prima înmatriculare a automobilului. Suma ar urma să crească de la an la an, cel mai mic impozit fiind plătit în primul an în care mașina este înmatriculată. În cazul în care proprietarul vinde mașina, noul deținător va prelua plata acestui impozit de mediu.

Această propunere face parte dintr-un proiect de lege inițiat de către deputatul UDMR Jósef Moldován, care spune că astfel suma de plată va fi mai ușor de achitat, iar noul sistem va încuraja importul și producția de automobile noi.

Timbrul de mediu 2013

Cei care au achitat deja timbul de mediu vor avea posibilitatea să opteze pentru restituirea diferenței dintre suma plătită și impozitul anual datorat sau trecerea sumei plătite sub titlul de timbul anual achitat anticipat, autoritatea fiscală urmând să deducă în fiecare an impozitul datorat.

Suma de plată va fi calculată progresiv pe parcursul a 15 ani, aceasta fiind durata medie de viață a unui automobil, spune inițiatorul proiectului de lege. Dacă acest proiect de lege va fi aprobat, rămâne de văzut, deocamdată urmând dezbaterea în Parlament.

3 Comentarii

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)