autovit.ro
B SECTIUNI

Propunere legislativă – impozitele pentru autovehiculele cu capacitatea cilindrică mare pot scădea chiar și de zece ori

Este bine știut faptul că impozitul pentru autovehiculele cu motoare mai mari de 2000 cmc au impozite mari, care cresc pentru fiecare unitate de 200 cmc. Însă, potrivit unei inițiative depuse în Parlament, se dorește schimbarea formulei de calcul.

Într-o conferință de presă care a avut loc săptămâna trecută, inițiatorul proiectului a prezentat cum vede el această schimbare și a explicat cum dorește să arate noul sistem. Astfel, impozitarea ar urma să se facă pe baza unei cifre exacte înmulţite cu numărul de centimetri cubi. Pentru motociclete s-ar aplica 0,02 lei pe centimetru cub, pentru maşinile până în 2.000 centimetri cubi – 0,06 lei, iar pentru cele care depăşesc 2.000 centimetri cubi – 0,12 lei.

Inițiatorul proiectului a dat ca exemplu impozitul pentru un autovehicul cu capacitatea de 3.000 centimetri cubi, care se ridică în prezent la 3.800 lei şi care, dacă acest proiect va deveni lege, ar scădea la 360 lei, spunând că o astfel de măsură ar descuraja înmatriculările de maşini în Bulgaria.

“Această lege se direcţionează în special pentru autoturismele cu capacitate cilindrică peste 2.000 centimetri cubi, care la noi sunt exagerat de impozitate şi descurajează cetăţenii României să-şi înmatriculeze autoturismele în România. Cred că este oportună, are susţinere din toate partidele politice, am 60 de susţinători la acest proiect legislativ şi sperăm să treacă”, a declarat deputatul.

Un alt aspect care a fost luat în calcul la schimbarea procedurii de calcul este pentru a veni în sprijinul fermierilor care folosesc autovehicule cu capacitate cilindrică mare.

“Gândiţi-vă la un agricultor care trebuie să urce muntele, cum îl urcă cu Loganul? Gândiţi-vă la oamenii aceştia, care au nevoie de ajutor’, a mai spus deputatul. Iniţiativa legislativă a fost depusă la mijlocul acestei săptămâni la secretariatul Camerei Deputaţilor.

Subiectul este unul controversat, dar are toate șansele să mulțumească multă lume. Totuși, dacă modificările vor intra în vigoare, bani lipsă de la buget vor trebui recuperați cumva, probabil tot de la șoferi. Care este părerea ta?

2 Comentarii

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)