autovit.ro
B SECTIUNI

Rabla 2016: Noul program pentru reînnoirea parcului auto va începe cel mai probabil pe 6 iunie

Programul Rabla va începe cu mare întârziere în acest an. În mod normal, programul intra în vigoare la finalul lunii aprilie, dar de data aceasta guvernul a întârziat până aproape de jumătatea anului, încercând să ofere mai multe avanteje pentru cei care vor alege o mașină ecologică.

După ce la începutul anului, guvernul anunța că Programul Rabla din acest an va oferi mai multe facilități pentru achiziția unui automobil electric, dar și posibilitatea ca acest program să fie comasat cu programul Prima Mașină, astăzi a apărut prima indicație despre posibila dată de începere a programului Rabla 2016. În acest an, guvernul a întârziat foarte mult demararea programului, care în mod normal ar fi debutat spre finalul lunii aprilie. Prima dată vehiculată pentru începerea programului Rabla 2016 este 6 iunie.

rabla 2010

Istvan Jakab, Președintele Administrației Fondului pentru Mediu a declarat în cadrul unei conferințe: ”Programul Rabla este important şi îl continuăm. Anul acesta poate o să pornim mai târziu decât în alţi ani. S-a pus problema ajutorului de stat şi au fost paşi de urmat, dar astăzi se discută în şedinţa de guvern. Am spus 3 iunie până când am vrea să avem lista validată a producătorilor şi dealerilor. Deci 6 iunie să fie prima zi când o persoana fizică ar putea face cerere pentru programul Rabla.”

Valoarea primei de casare în cadrul Programului Rabla 2016 va rămâne la 6.500 lei, la fel ca și anul trecut. Vor rămâne valabile și bonusurile de 750 lei dacă mașina nouă aleasă are emisii CO2 mai mici de 100 g/km și 1.500 lei dacă automobilul folosește sistem de propulsie hibrid. Noutatea este adăugarea unei secțiuni noi numită Rabla Plus, ce va încuraja achiziția de automobile electrice sau hibride. Prin cadrul acestui program, se oferă prime de 20.000 lei pentru achiziția de automobile electrice și 5.000 lei pentru cele hibride. Rămâne de văzut cum se va fi implementat acest program, normele de aplicare nefiind încă publicate.

În 2015, prin programul Rabla au fost casate 25.000 de automobile vechi.

2 Comentarii

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)