autovit.ro
B SECTIUNI

Range Rover Evoque Convertible – varianta decapotabilă a SUV-ului britanic intră în producția de serie

Land Rover a lansat oficial varianta decapotabilă a modelului Range Rover Evoque. Sub numele de Evoque Convertible, SUV-ul cu plafon textil va putea fi achiziționat începând cu a doua jumătate a anului 2016.

Englezii de la Range Rover se aventurează pe un teren necunoscut. După ce a fost prezentat sub formă de concept și amânat de la producția de serie de câteva ori, modelul Range Rover Evoque Convertible va fi produs în serie limitată începând cu anul viitor. Varianta cabrio folosește versiunea cu două portiere a modelului Evoque și poate transporta patru pasageri. Range Rover Evoque Convertible devine astfel primul SUV premium decapotabil. În trecut a existat un model similar bazat pe modelul Nissan Murano, dar acesta a fost disponibil doar pe piața nord-americană și a fost un eșec la capitolul vânzări.

RR_EVQ_Convertible_Static_091115_08_(121370)

Pentru a putea oferi adăpost pasagerilor în caz de vreme rea, Range Rover folosește un soft-top din material textil. Este cel mai mare și mai lat sistem de acest fel folosit vreodată pe un model de serie. Sistemul are nevoie de 18 secunde pentru a se plia complet și 21 de secunde pentru a acoperi habitaclul. Plafonul amovibil poate fi acționat și în mers până la viteze de 50 km/oră. Plierea acoperișului nu afectează spațiul din portbagaj, acesta fiind de 251 de litri.

Range Rover Evoque Concertible este dotat și cu un sistem de protecție la răsturnare, un set de roll-bar-uri putând fi acționate în doar 90 milisecunde pentru a proteja pasagerii în cazul unei răsturnări accidentale.

RR_EVQ_Convertible_Driving_091115_08_(121374)

Varianta decapotabilă a modelului Evoque cântărește aproape două tone, iar gama de motorizări a fost preluată de la modelul standard. Topul de gamă va fi motorul pe benzină turbo de 2.0 litri cu patru cilindri ce dezvoltă 240 CP și 340 Nm. Alături de peerformantul motor pe benzină vor fi disponibile și motorizările diesel actuale. Interiorul a fost preluat de la modelul standard și are acum în dotare și sistemul infotainment InControl Touch Pro cu display de 10.2 inch.

RR_EVQ_Convertible_Interior_091115_01_(121393)

Clienții vor putea comanda noul model începând din primăvara anului 2016, acesta urmând a fi vândut pe toate piețele importante pentru marca Range Rover.

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)