autovit.ro
B SECTIUNI

Razboi Ford-Ferrari, sau cum poate exacerbarea notiunii de Copyright sa cada in derizoriu!

Stirea zilei este ca gigantul american Ford a dat astazi in judecata prestigiosul manufacturier italian de masini de exceptie Ferrari!
Jeeesus, imi spun, oare sa fie vorba inca despre disputele dintre cele doua echipe din cursele de la Le Mans ale anilor ’60-’70? Speram ca s-au calmat…

Dar nu, nu despre asta e vorba. Stiti doar, ambii sunt constructori de masini, cu asta se ocupa. Construiesc masini. Unii mari, relativ nicicum, lenese si fara sare si piper, ceilalti superbe, gratioase, extrem de rapide si pline de sarm! Deci exista o mare probabilitate ca atunci cand va uitati la poza de sus, cu masina care trage ditamai caravana dupa ea, sa recunoasteti din prima ce marca e. Sau, daca o vedeti mai intai pe cea de jos, sa nu va intrebati daca este cumva ultimul model Ford de pe piata…
Ma rog, din punctul meu de vedere lucrurile sunt extrem de simple si, as spune, chiar transparente. Insa toate aceste creatii au un nume si de la numele acesta porneste cea mai recenta disputa a celor doua companii.
Americanii se mandresc cu o camioneta imensa cu un nume care lor le spune, cica, foarte mult, Ford F150. Asa si? Pai problema e ca italienii s-au gandit sa-si numeasca monopostul de Formula 1 pregatit pentru sezonul 2011 exact, ati ghicit, F150. Si pentru ca yankeii s-au gandit ca o sa le fie afectate vanzarile de clientii care o sa-si cumpere un monopost de Formula 1 in loc de o camioneta, au deschis proces la Detroit.

Sunt curios ce va iesi din gura judecatorului american la clarificarea adusa de italieni: monopostul se numeste asa deoarece sarbatoresc 150 de ani de la unificarea Italiei.

O fi un argument suficient?

2 Comentarii

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

CITESTE MAI MULTE DESPRE:
Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)