autovit.ro
B SECTIUNI

Registrul Auto Român a lansat aplicația Istoric Vehicul

Aplicația poate fi accesată prin intermediul site-ul rarom.ro și permite obținerea în timp real de informații despre automobilele înregistrate în baza de date a Registrului Auto Român.

Registrul Auto Român pune la dispoziția publicului informații despre automobilele înregistrate în baza de dată a instituției. Orice persoană care deţine sau intenţionează să achiziţioneze un vehicul poate verifica istoricul acestuia (condiţia fiind ca maşina să fi trecut cel puţin o dată pe la RAR), prin accesarea site-ului oficial al Registrului Auto Român www.rarom.ro.

Pentru a folosi aplicația Istoric Vehicul este necesară introducerea unei adrese de email valide și numărul de identificare pentru automobilul în cauză (seria de caroserie/șasiu). Va fi generat un cod de acces ce va fi trimis pe adresa de mail introdusă. După validarea codului de acces, aplicația va trimite pe aceeași adresă de email informațiile din baza de date.

Raportul conține date despre activităţile derulate la RAR şi numărul de kilometri înregistraţi de automobilul respectiv (kilometri regăsiţi în baza de date a RAR sau a staţiilor ITP autorizate), existenţa/valabilitatea cărţii de identitate a vehiculului, câteva date tehnice şi de identificare, gradul de poluare, valabilitatea ITP.

Datele oferite sunt valabile la data interogării sistemului RAR și nu sunt destinate comercializării. De asemenea, sistemul restricționează accesul abuziv sau exagerat al aplicației.

De altfel, în primele ore după lansare, sistemul informatic a avut probleme în a ține pasul cu numărul de solicitări înregistrate. RAR a declarat ulterior că în primele două zile a înregistrat peste 500.000 de cereri pentru informații prin intermediul aplicației Istoric Vehicul.

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)