autovit.ro
B SECTIUNI

Renault Kadjar – propunerea constructorului francez în segmentul SUV-urilor compacte

Renault îl numește fratele mai mare al modelului Captur, dar este de fapt vărul apropiat al crossoverului Nissan Qashqai, model cu care împarte platforma tehnică și o parte din componente. Noul Renault Kadjar este o idee mai mare față de Nissan Qashqai și țintește o clientelă diferită, dar cele două modele sunt strâns înrudite. Renault Kadjar sosește în România în această vară, însă prețurile nu au fost încă comunicate.

După o serie de teasere video, Renault și-a prezentat noul SUV la Paris în cadrul unui eveniment găzduit chiar de către Carlos Ghosn, președintele Grupului Renault. Asta dovedește importanța acestui model pentru Renault, un constructor care a întârziat la petrecerea SUV-urilor din Europa și nu numai. Segmentul SUV-urilor de toate dimensiunile, dar în special cele compacte și de oraș, crește spectaculos, iar Renault vrea să intre în joc. Singurle modele crossover din gama actuală Renault sunt Captur și Koleos. Dacă Captur se bucură de succes, nu același lucru poate fi spus despre modelul Koleos. Koleos însă va rămâne în gama Renault și va primi o nouă generație peste unul sau doi ani. Noul Kadjar va intra în gama Renault între cele două modele, fiind un crossover de clasă C.

Un nou crossover compact

Kadjar 20Noul Renault Kadjar folosește platforma CFM a alianței Renault-Nissan, aceeași platformă pe care o folosește și modelul Nissan Qashqai. 30-40% din elementele tehnice sunt comune, mai spun oficilaii Renault, dar limbajul de design este complet diferit față de modelul Nissan. Designul noului Kadjar este semnat de Laurens van der Acker. Iar dacă numele Kadjar vi se pare ciudat, trebuie spus că acesta care este format din Kad (inspirat de quad) şi Jar, o referinţă la cuvintele din limba franceză “agile” şi “jailir”.

Dimensiuni generoase

Noul Renault Kadjar are o lungime de 4.45 metri, este lat de 1.84 metri, iar înălțimea este de 1.6 metri. Dimensiunile sunt un pic mai mari față de cele ale modelului Qashqai. În față, Kadjar se prezintă cu o grilă inspirată de Captur, peste care au fost aplicate faruri agresive și lumini de zi LED. În spate, stopurile au un design inspirat de cele ce se regăsesc pe modelul Clio. Doar câteva imagini ne-a prezentat interiorul, elegant și dominat de ecranul sistemul R-Link amplasat de consola centrală. Renault Kadjar va fi disponibil atât cu tracțiune față, dar și integrală. În plus, Kadjar va beneficia și de sistemul Extended Grip ca opțiune pentru modelele cu tracțiune față, sistem ce le permite să atace fără probleme un drum de macadam. La nivel de spațiu, Kadjar va avea un portbagaj de 472 litri și un interior extrem de încăpător, mai spun oficialii Renault. Pentru a ne convinge pe viu, trebuie să așteptăm Salonul Auto de la Geneva din luna martie, atunci când Renault va prezenta versiunea finală a noului model. Renault nu a dat nici un fel de detalii despre gama de motorizări folosită, dar putem să ne așteptăm la motoare similare cu cele folosite de noul Qashqai, inclusiv noul turbodiesel 1.6 dCi. Noul model Renault va fi produs la uzina grupului din Palencia, Spania alături de modelul Megane, dar și în China la uzina din Wuhan în colaborare cu producătorul local Dongfeng.

 

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)