autovit.ro
B SECTIUNI

Renault Logan Stepway – model special lansat pentru piața din Rusia

Nu este un model Dacia, nu este fabricat în România și nici nu știm dacă va fi vreodată disponibil la noi, însă Logan Stepway are radăcini cât se poate de românești. Produs sub marca Renault, acestă versiune este destinată special pentru piața din Rusia, cel puțin pentru moment. Iată toate informațiile esențiale despre Renault Logan Stepway.

 

Acesta va completa familia modelelor Stepway oferite de Dacia în Rusia, fiind a treia versiune, după Sandero Stepway și Dokker Stepway. Este evident faptul că piața rusească are nevoie de astfel de modele, fiind cunoscută lipsa infrastructurii rutiere și existența drumurilor proaste, multe dintre ele neasfaltate. De aceea, garda la sol de 195 mm este un avantaj important în astfel de condiții.

Logan Stepway este evident dezvoltat pornind de la baza pe care o știm cu toții, actualul Logan, însă există și câteva modificări. Alături de garda la sol mai generoasă, designul este și el ușor schimbat. De exemplu, farurile integrează o nouă semnătură luminoasă, cu tehnologie LED, tipică pentru modelele Renault, în forma literei C. Totodată, grila radiatorului și spoilerul față sunt și ele redesenate.

Interiorul beneficiază de sistemul multimedia MediaNav 4.0 care include, pentru prima dată, suport pentru Android Auto și Apple CarPlay, dar și o conectivitate mai rapidă prin Bluetooth pentru telefoanele mobile inteligente.

Gama de motorizări este ușor diferită de ceea ce știm din România deoarece piața din Rusia este supusă altor norme de poluare, mult mai relaxate. Astfel, Logan Stepway poate fi echipat cu un motor pe benzină de 1,6 litri, disponibil în trei versiuni de putere, de 82 CP, 102 CP și 113 CP. Sub titulatura unei versiuni speciale, denumită Logan Stepway City, este oferită o cutie CVT în combinație cu unitatea de 113 CP.

La fel ca și restul gamei Renault, Logan Stepway va beneficia de sistemul Renault Start, care permite preîncălzirea motorului și a interiorului cu ajutorul unui sistem auxiliar. Acesta este special creat pentru temperaturile extrem de joase, specifice multor regiuni din Rusia. Renault Logan Stepway va fi construit doar în Rusia, în fabrica de la Togliatti, fiind disponibil exclusiv pentru această piață, începând cu luna noiembrie.

17

Un comentariu

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)