autovit.ro
B SECTIUNI

Renault Symbol poate fi o optiune la varsta a doua?

Fara mari pretentii, dar rentabil in privinta costurilor de intretinere si exploatare, Renault Symbol a fost multi ani la rand liderul vanzarilor de autoturisme noi de pe piata auto din Romania, evident pana la aparitia Daciei Logan. Dar chiar si acum, multi dintre cei care au un buget limitat opteaza pentru un Symbol trecut de prima tinerete.

Versiunea in trei volume a modelului de clasa mica Renault Clio a fost comercializata initial sub numele de Clio Symbol, iar mai apoi sub denumirea Symbol. Pe pietele din Europa de Vest acest autoturism de buget se numeste Renault Thalia.

Reteta sucesului acestui autoturism de buget s-a bazat pe o echipare standard minimala, un habitaclu spatios si relativ confortabil, precum si un volum de incarcare impresionant, toate acestea la un pret modic. Insa un alt mare avantaj este motorizarea turbodiesel 1.5 dCi, in mai multe variante de putere, care pe parcursul exploatarii s-a dovedit economica si destul de fiabila.

Utilizatorii unui Renault Symbol s-au mai declarat multumiti de pozitia inalta de condus care ofera o buna perspectiva asupra caii de rulare, precum si de ergonomia dispunerii instrumentarului de bord. Mai puncteaza prin portbagajul generos si cam atat…

Pe parcursul exploatarii, utilizatorii au semnalat anumite probleme la nivelul casetei de directie, precum si aprinderi nemotivate ale unor martori luminosi din plansa de bord. Fiind vorba de un autoturism de buget, calitatea materialelor folosite la finisarile interioare este relativ modesta. De asemenea au mai fost semnalate slabiri ale sistemelor de prindere pentru diverse ornamente interioare, precum si o antifonare mediocra a habitaclului.

Voi ce impresie v-a lasat Renault Symbol? Il putem cataloga drept o investitie rentabila si la varsta a doua?

9 Comentarii

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)