autovit.ro
B SECTIUNI

Renault va lansa modelul Sandero RS în America de Sud

Renault Sport a confirmat printr-un teaser video că va construi o versiune sportivă a modelului Sandero. Pentru început aceasta va fi lansată în America de Sud sub sigla Renault, dar nu este exclus ca în viitorul apropiat să avem parte de un Sandero RS și pentru piața europeană. Prima piață care va primi noul model Sandero va fi cea braziliană.

Renault a confirmat oficial că va construi o variantă sportivă a modelului Sandero. Aceasta va purta numele de Sandero RS și va fi comercializată pentru început sub marca Renault pe piețele din America de Sud. Europenii vor mai avea de așteptat și, deși nu este nimic confirmat oficial, vom vedeam cel mai probabil și o versiune Dacia Sandero RS. Să nu uităm că modelul Sandero a urmat aceeași strategie de lasare fiind inițial prezentat pieței sud-americane și apoi clienților din Europa. Pentru început, Brazilia va fi prima piață unde va putea fi achiziționat modelul Renault Sandero RS.

renault-sandero-rsRenault nu a dat detalii despre performanțele noului model și nu a publicat informații despre ce motor va fi folosit pentru această versiune sportivă a modelului Sandero. Este posibil ca acesta să folosească o versiune aspirată a motorului de 2.0 litri, iar această variantă ar fi plauzibilă pentru America de Sud, o piață unde sunt preferate motoarele aspirate care pot funcționa atât cu benzină cât și cu etanol. O altă variantă ar fi motorul 1.2 turbo, ce se regăsește în acest moment pe modelul Clio GT, dar această variantă ar mai probabilă pentru piața europeană, dacă constructorul francez decide să aducă acest model și pe Bătrânul Continent.

Din teaserul video publicat de Renault și câteva imagini spion putem deduce că Renault Sandero RS va folosi spoilere față și spate cu design diferit, fuste laterale, jante de 16 inch și stopuri cu tentă fumurie. Renault Sandero RS va fi primul model cu sigla Renault Sport ce va fi lansat în America de Sud. Rămâne de văzut dacă Renault va considera și producerea unei verisiuni sub sigla Dacia și dacă aceasta va fi viabilă pentru piața europeană.

 

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)