autovit.ro
B SECTIUNI

Renault Zoe primește un motor mai puternic

Renault a fost unul dintre constructorii care au deschis drumul pentru mașinile electrice, iar Zoe are, în acest moment, una dintre cele mai bune autonomii electrice din industrie. În plus, modelul full-electric de la Renault are un preț extrem de competitiv pentru segmentul în care se încadrează. Acum, el a primit o evoluție în ceea ce privește motorul.

 

În acest moment, Renault Zoe se vinde pe piața din România în două versiuni, una cu autonomie declarată de 220 de km și altă cu o autonomie de 400 km, însă ambele sunt propulsate de același motor, care dispune de o putere de 92 CP. Deși nu pare mult, pentru dimensiunile lui Zoe este suficient, mai ales că cei 220 Nm sunt disponibili imediat după apăsarea pedalei de accelerație, ceea ce face ca reprizele să fie rapide.

Chiar și așa, Renault a anunțat o evoluție pentru motorul electric. Cu numele de cod de R110, noul motor are o putere mai mare cu 16 CP față de versiunea anterioară, ceea ce înseamnă că puterea a ajuns acum la 108 CP și implicit vor exista reprize și accelerații mai rapide (0-100 km/h în 11,4 secunde). Acest plus de putere a fost reușit fără ca greutatea și dimensiunile să crească față de vechiul motor (cod R90), iar dezvoltarea a durat mai puțin de doi ani.

În același moment cu introducerea noului motor pentru Zoe, Renault mai anunță două schimbări importante. Prima este reprezentată de trecerea la noul ciclu de testare, denumit WLTP (Worldwide Harmonised Light Vehicle Test Procedure), devenit obligatoriu pentru orice mașină nouă comercializată după 1 septembrie 2017. Acesta înlocuiește vechiul ciclu NEDC (New European Driving Cycle), dezvoltat și aproape neschimbat încă din anul 1980. Noul ciclu de testare este mult mai apropiat de realitatea traficului de zi cu zi, ceea ce înseamnă că vom vedea cifre mai puțin optimiste pentru noul ciclu WLTP. În cazul lui Zoe, autonomia de 400 km va fi redusă la 300 km, cifră care se va aplica la noul motor. Deși modificarea pare una importantă, în realitate acumulatorii lui Zoe sunt aceeași, cu o capacitate de 41 kWh și o greutate de 305 kg.

A doua schimbare adusă pentru Zoe este implementarea Android Auto, care va permite utilizarea unor aplicații precum Waze, Deezer, Spotify, TuneIn sau Skype direct pe ecranul sistemului multimedia.

2 Comentarii

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

CITESTE MAI MULTE DESPRE:
Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)