autovit.ro
B SECTIUNI

Retro Parada Primaverii

Sambata 20 aprilie, pasionatii autovehiculelor istorice si-au dat intalnire pe platoul din fata Muzeului Tehnic situat in Parcul Carol, pentru primul mare eveniment al acestui an: Retro Parada Primaverii. Si dupa ce au fost indelung admirate, “batranele doamne” au participat la o parada pe strazile Capitalei, iar cele mai “in forma” au facut chiar o plimbare de placere pe traseul Parcul Carol (Bucuresti) – Crama dintre Vii (Urlati).

Sincer, nu cred ca exista vreun pasionat de masini care sa ramana indiferent in fata unor asemenea exemplare ce au marcat istoria automobilului. De la Ford A Roadster (1931), Jaguar E Type Coupe (1969) si pana la “contemporana” Dacia 1300, toate aceste exemplare sunt adevarate bijuterii pe roti, aflate intr-o stare perfecta de conservare. Iar in ciuda costurilor enorme de a restaura si apoi a intretine un astfel de automobil de colectie, proprietarii vehiculelor expuse au marturisit ca aceasta pasiune merita tot efortul si cea mai mare satisfactie o au atunci cand masinilor lor sunt admirate atat de catre copii, cat si de adultii trecuti de prima tinerete.

Retro_Parada_2

Iar platoul de la intrarea in Parcul Carol s-a dovedit a fi neincapator, cativa participanti intarziati ratand expozitia din lipsa de spatiu. Dupa doua ore si jumatate, in grupuri de cate 25 de masini, escortate de Politia Rutiera, “batranele doamne” au plecat in parada pe strazile Capitalei pe traseul Parcul Carol – Piata Universitatii – Piata Victoriei – Arcul de Triumf – Piata Presei – DN1. Punctul culminant al evenimentului organizat de Retromobil Club Romania a fost plimbarea de placere pe traseul Bucuresti – Urlati, o provocare la care au raspuns “prezent” 70 de colectionari din Bucuresti, Brasov, Buzau, Ploiesti si Targoviste.

Evenimentul “Retro Parada Primaverii” (editia a XIV-a) s-a desfasurat simultan in 16 orase din intreaga tara si a marcat aniversarea a 15 ani de activitate a Retromobil Club Romania. In tara participarea cea mai numeroasa s-a inregistrat la Baia Mare, Targu Mures si Sibiu, iar per total evenimentul a reunit peste 400 de vehicule istorice.

Va simtiti atrasi de automobilele de colectie? Ce marci si modele va plac in mod deosebit?

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)