autovit.ro
B SECTIUNI

Rolls-Royce Phantom VIII este noua generație a limuzinei de lux britanice

Rolls-Royce lanseză rar mașini noi. A opta generație a luxosului model Phantom nu aduce mari schimbări la capitolul design, dar producătorul britanic ne asigură ca avem de-a face cu cel mai exclusivist model din gama sa.

Phnatom este un nume cu tradiție în gama Roll-Royce. Iar acum a ajuns la a opta generație, după ce modelul anterior a fost lansat în 2003 și a adus timp de 13 ani numeroși clienți ca își doreau o automobil cu adevărat luxos.

Anul trecut, Rolls-Royce a întrerupt producția modelului Phantom pentru a face loc unui nou model. Iar a opta generație a fost lasată acum, în vara anul 2017 pe o platformă complet nouă fabricată în totalitate din aluminiu. Chiar și așa, Phantom rămâne un automobil impozant cu o lungime de peste șase metri, doi metri lățime și o greutate de peste 2.5 tone.

Deși designul este asemănător cu cel al generației anterioare, Phantom VIII vine cu multe elemente tehnice noi. Suspensia este complet nouă, este adaptivă și își reglează singură setările în funcție de calitatea drumului, calitate ce este observată cu ajutorul unei camere video. Noul model Rolls-Royce folosește acum și o punte spate directoare, sistem preluat de la compania mamă BMW.

Producătorul britanic se mândrește cu silențiozitatea mașinilor sale, așa că a folosit 130 kilograme de materiale fonoabsorbant pentru insonorizarea habitaclului. Geamurile sunt duble având grosimea de șase milimetri.

La capitolul propulsie, Rolls-Royce Phantom mizează pe un motor pe benzină cu 12 cilindri în V. Propulsorul are o capacitate cilindrică de 6.75 litri, două sisteme turbo și oferă 570 CP și un cuplu impresionant de 900 Nm la doar 1.700 rot/min.

Puterea este transmisă către puntea spate prin intemediul unei cutii de viteze automată cu opt trepte furnizată de ZF. Transmisia este ajutată de un sistem electronic numit Satellite Aided Transmission (SAT) ce presetează schimbările de treaptă în funcție de traseul ales.

Automobilele produse de Rolls-Royce pun accent pe confort, dar asta nu înseamnă că nu sunt și performante. Noul Phantom VIII poate accelera de 0 la 100 km/oră în 5.3 secunde. Iar lista de sisteme electronice pentru asistarea celui de la volan este impresionantă: monitorizarea oboselii, patru camere pentru vedere panoramică, vedere pe timp de noapte, avertizarea în cazul unui impact iminent, detectarea pietonilor, avertizare în cazul părăsirii accidentale a benzii de rulare și multe altele. Instrumentele de bord cu aspect analogic sunt de fapt un display video de 12.3 inch, iar portierele masive pot fi închise prin simpla atingere a unui buton.

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)