autovit.ro
B SECTIUNI

S-a deschis SIAB 2018: Salonul Auto Internațional de la București revine după o pauză de 11 ani

În perioada 24 martie – 1 aprilie la București va avea loc SIAB 2018, primul salon auto internațional ce se organizează după o pauză de 11 ani. Multe mărci sunt absente, dar va exista o premieră internațională: noul Volkswagen Touareg.

Salonul Internațional Auto București își deschide din nou porțiile în acest weekend după o pauză de 11 ani. Organizat ultima dată în 2007, expoziția auto a fost întreruptă din cauza crizei economice. Ediția 2018 beneficiează de o nouă locație, noile hale B1, B2 și B3 din cadrul complexului expozițional Romexpo.

SIAB este singurul eveniment de acest tip ce se află în calendarul oficial al Organizației Internaționale a Constructorilor Auto (OICA).

Participanții anunță o serie de surprize, cea mai importantă fiind premiera națională a noului model Volkswagen Touareg, acesta venind la București la doar o zi după prezentarea oficială. Lipsesc însă o serie de mărci importante de la ediția 2018 a SIAB-ului. Grupul Dacia Renault Nissan nu a onorat invitația organizatorilor, așa că publicul nu va putea vedea cele mai noi modele fabricate la Mioveni. Lipsesc și toate mărcile importate de grupul Țiriac Auto: Hyundai, Jaguar, Land Rover și Mitsubishi. Alături de aceștia, pe lista absențelor mai marcăm și mărcile Mercedes-Benz, Smart, Peugeot, Citroen și mărcile importate de grupul Autoitalia: Fiat, Alfa Romeo și Jeep.

Revenind la participanți, Ford va fi prezent și va expune noul Mustang facelift și Fiesta ST. Tot la standul Ford vom putea vedea de aproape noul EcoSport, SUV-ul fabricat la uzina Ford de la Craiova și Fiesta Active. Mazda aduce la SIAB versiunea break a modelului Mazda6, iar la standul Suzuki vom putea vedea noua generație a modelului Suzuki Swift Sport. BMW și Rolls-Royce vor fi reprezentate la SIAB de către dealerul Automobile Bavaria, iar Opel va fi reprezentat de către dealerul Erebus.

Honda aduce la SIAB noul NSX și Civic Type-R, în timp ce la Toyota vom putea admira toată gama actuală de modele eco și hibride. Suedezii de la Volvo sunt și ei prezenți cu noul model XC40. Chiar dacă Hyundai lipsește. Kia va fi prezentă cu cele mai noi modele din gama constructorului coreean inclusiv Kia Stonic și Kia Stinger.

Grupul Porsche România este prezent la Salon cu toate mărcile, inclusiv Porsche, Bentley și Lamborghini. Italienii de la Lamborghini aduc la București noul Aventador S Roadster, dar și Huracan Spyder. La Bentley vom putea vedea Bentayga V8, dar și un Bentley Continental Supersports.

Prețul unui bilet de acces la SIAB 2018 este de 30 de lei, iar accesul poate fi făcut în fiecare zi începând de sâmbătă 24 martie între orele 10 și 20. Tariful pentru parcare este de 3 lei/ oră.

Un comentariu

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)