autovit.ro
B SECTIUNI

Saptamana viitoare va fi adoptat timbrul de mediu

Cu toate ca in sedinta de Guvern de ieri s-a amanat din nou adoptarea timbrului de mediu, guvernantii au anuntat ca martea viitoare vor lua o hotarare cu privire la algoritmul de calcul al noii taxe auto. Iar potrivit Ministrului Mediului, prin noua formula, taxa va fi platita diferentiat pentru masinile cu motoare pe benzina si cele pe motorina, o problema semnalata si de noi in urma cu ceva timp.

Dupa lungi dezbateri publice si o serie de propuneri care au bulversat si mai mult piata autoturismelor second hand, premierul Victor Ponta a anuntat ca s-a ajuns la o formula echitabila a timbrului de mediu, iar martea viitoare aceasta va fi adoptata prin ordonanta de urgenta. Mai mult, potrivit Ministrului Mediului Rovana Plumb timbrul de mediu ar putea sa intre in vigoare undeva in cursul lunii martie – sfarsitul lunii martie.

Definitivarea formei finale a timbrului de mediu s-a dovedit o operatiune deosebit de dificila deoarece reprezentantii Guvernului au trebuit sa tina cont atat de un cuantum al taxei in functie de emisiile poluante ale masinii, de protejarea industriei nationale producatoare de autovehicule, cat si de puterea de cumpararea a romanilor. Iar pe parcurs s-a constatat ca este neaparat necesara reducerea consistenta a taxei auto pentru autoturismele care indeplinesc normele de poluare Euro 1, Euro 2 si non-Euro, dar si introducerea unui altgoritm diferit de calcul pentru masinile cu motoare pe benzina si cele pe motorina.

timbru_2

Ministrul Mediului a mai mentionat ca masinile Euro 6, cele electrice si cele hibrid, nu vor plati timbrul de mediu, iar pentru Euro 5 nivelul taxei va fi asemanator cu nivelul taxei actuale. In schimb pentru masinile care indeplinesc normele Euro 3 si Euro 4, timbrul de mediu va avea o valoare mai mare cu aproximativ 10 – 15% fata de nivelul taxei actuale.

Ce parere aveti despre aceste noi criterii implementate formulei de calcul pentru timbrul de mediu? Comentati aici…

264 Comentarii

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)