autovit.ro
B SECTIUNI

Renteaza un Peugeot 407 la varsta a doua?

Berlina de clasa medie a debutat in anul 2004, insa destul de ezitant. Astfel dupa ce clientii au semnalat o serie de probleme legate de fiabilitatea primelor loturi fabricate, pe parcursul anilor Peugeot 407 a trecut prin mai multe etape de optimizare. Iar aceste imbunatatiri se pare ca au reusit sa scoata din anonimat berlina de clasa medie.

Lansata in urma cu opt ani, berlina franceza a reprezentat un mare salt calitativ facut de constructorul francez in dorinta de a tine pasul cu rivalii teutoni. Si chiar daca acum linia caroseriei pare destul de clasica, in momentul lansarii 407 a impresionat mai ales prin designul sau, plin de personalitate.

Dupa aproximativ 3 ani de la “pensionare”, Peugeot 407 se dovedeste o oferta destul de atractiva pentru clientii de autoturisme la mana a doua. Marile avantaje ale acestui autoturism sunt confortul oferit pasagerilor si performantul sistem de suspensie care filtreaza eficient particularitatile caii de rulare. Multi dintre clientii unui Peugeot 407 fabricat dupa anul 2006 s-au declarat multumiti de fiabilitatea componentelor de baza si chiar de antifonarea habitaclului. De asemenea, utilizatorii au mai remarcat rezistenta la uzura a materialelor din plastic ori textil folosite la finisarile interioare si capacitatea mare de incarcare. Un alt capitol la care se impune berlina medie este cel al sigurantei oferite la bord, Peugeot 407 obtinand calificativul maxim de 5 stele la testele de siguranta efectuate de EuroNCAP, in anul 2004.

Dar ca orice autoturism si Peugeot 407 a avut parte de cateva din “bolile copilariei”… Totusi trebuie mentionat ca marea majoritate a problemelor semnalate de catre utilizatori au fost remediate pe parcursul anilor. Prin urmare exemplarele din ultima decada de fabricatie sunt mai rentabile la achizitionarea second hand.

In special la primele loturi de exemplare animate de propulsorul 2.0 HDi au fost sesizate probleme cu alimentarea neregulata, precum si cu patinarea in sarcina a ambreiajului din cauza cuplului mare. Au mai fost raportate disfunctionalitati ale instalatiei electrice si chiar unele probleme la sistemul de franare.

Voi ati mai avut si alte probleme cu Peugeot 407? Credeti ca, per total, merita investitia intr-un astfel de autoturism?

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)