autovit.ro
B SECTIUNI

Seat Arona – mai mic decât Ateca, dar mai dinamic și mai ușor de personalizat

Moda SUV-urilor nu a lăsat pe nimeni indiferent. Un exemplu foarte bun în acest sens este Seat, care a intrat puternic în segmentul atât de iubit relativ repede. După ce anul trecut a lansat SUV-ul de clasă compactă Ateca, acum Arona este pregătită să concureze în clasa mică, alături de rivali precum Renault Captur, Nissan Juke sau noile modele care vin din Coreea de Sud – Hyundai Kona și Kia Stonic.

 

Noul Seat Arona are la bază platforma modulabilă MQB A0, pe care o utilizează și recent lansatul Volkswagen Polo sau noua Ibiza și pe care o vom vedea în toamnă la VW T-Roc, viitorul SUV de clasă mică. Astfel, dimensiunile de clasă mică (4,13 metri lungime) poziționează Arona în segmentul mic, lungimea fiind mai mare cu doar 79 mm față de noua Ibiza. Totuși, diferențele majore sunt aduse de spațiul interior mai generos în toate direcțiile, dar și de poziția de conducere mai înaltă cu 52 mm față de Ibiza, care permite o vizibilitate mai bună.

În ceea ce privește conectivitate și sistemele multimedia, Arona primește toate tehnologiile pe care le-am văzut și la noua Ibiza, dar și un sistem de iluminare interioară cu tehnologie LED, care poate lumina în două culori (roșu și alb). SUV-ul iberic va putea fi comandat şi cu Apple Car Play, Android Auto, Mirror Link şi sistemul BeatsAudio de 300W.

SEAT-Arona-027

Pentru segmentul tânăr, designerii au gândit o serie de posibilități de personalizare pentru o imagine mai atractivă, astfel încât sunt disponibile 10 culori pentru caroserie care pot fi combinate cu trei nuanțe pentru plafon. De asemenea, jantele cu design special au dimensiuni între 16 și 18 inchi. Clienţii vor putea alege între echipările Reference, Style, FR şi Xcellence.

În ceea ce privește motorizările, Arona va beneficia de o gamă de propulsoare eficiente, de cilindree mică, cu turbo și injecție directă. Astfel, unitatea 1.0 TSI (95 și 115 CP) este completată de 1.4 TSI de 150 CP și de 1.6 TDI (95 și 115 CP). Opțional, pentru anumite motorizări este disponibilă cutia de viteze cu dublu ambreiaj.

Seat Arona va fi prezentat oficial la Salonul Auto de la Frankfurt, iar comercializare va începe spre finalul acestui an.

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

CITESTE MAI MULTE DESPRE:
Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)