autovit.ro
B SECTIUNI

Sebastian Vettel si-a lasat rivalii in bezna

Dupa ce a dominat categoric intreaga etapa F1 desfasurata pe circuitul stradal din Singapore, atat in antrenamente cat si in calificari, Sebastian Vettel s-a impus si in cursa de duminica, trecandu-si in cont cea de-a 7-a victorie din acest sezon. Astfel, germanul s-a detasat confortabil in clasamentul pilotilor si se pare ca se indreapta catre un nou titlu mondial.

Singura etapa din calendarul F1 desfasurata in nocturna a debutat promitator cu duelul dintre Sebastian Vettel si Nico Rosberg, ambii piloti plecati din prima linie a grilei de start. Insa dupa ce a avut cateva probleme in primele viraje, Vettel a reusit sa ia un avans de doua secunde dupa primul tur de circuit. Tot la start s-a remarcat si Fernando Alonso care a plecat din tromba de pe pozitia a 7-a si pana in primul viraj a reusit sa urce pe locul al treilea.

Singapore_2

In turul 10, avansul lui Sebastian Vettel ajunsese deja la 7 secunde in fata lui Nico Rosberg si la peste 10 secunde fata de Fernando Alonso. Primul pilot care a intrat la boxe a fost Kimi Raikkonen, in timp ce Vettel reuseste sa pastreze pneurile din calificari pana in turul al 18-lea.

In turul 25 si-a facut aparitia Safety Car-ul dupa ce Ricciardo (Torro Rosso) a intrat in plin in parapetul de protectie. Acesta a fost de fapt punctul culminant al cursei, deoarece o parte dintre piloti au intrat la boxe sa schimbe pneurile. Dupa cinci tururi rulate in spatele Safety Car-ului, Sebastian Vettel a tasnit puternic si l-a lasat in urma pe Nico Rosberg, astfel dupa un singur tur distanta dintre cei doi era deja de 3 secunde. In turul 39, Romain Grosjean (Lotus) reintra la boxe si abandoneaza cursa din cauza unor probleme tehnice. In turul 45 Sebastian Vettel intra din nou la boxe, dar revine in cursa tot pe prima pozitie, iar peste alte 10 tururi Kimi Raikkonen urca pe locul al treilea dupa ce il depaseste pe Jenson Button. Cursa se termina in turul 61 atunci cand Sebastian Vettel trece primul linia de sosire, urmat de Fernando Alonso (Ferrari) si Kimi Raikkonen (Lotus).

Singapore_3

La finalul celei de-a 13-a etape a sezonului, Sebastian Vettel conduce ierarhia pilotilor cu 247 puncte, urmat de Fernando Alonso (187 puncte), Lewis Hamilton (151 puncte), Kimi Raikkonen (149 puncte) si Mark Webber (130 puncte). In clasamentul constructorilor conduce Red Bull Racing (377 puncte), in timp ce pe urmatoarele locuri sunt clasate echipele: Ferrari (274 puncte), Mercedes (267 puncte), Lotus (206 puncte) si McLaren-Mercedes (76 puncte).

V-a placut etapa desfasurata in nocturna pe circuitul stradal din Singapore? Credeti ca Sebastian Vettel s-a detasat decisiv in clasamentul pilotilor?

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)