autovit.ro
B SECTIUNI

Sebastian Vettel, victorie categorica in Bahrain

In Marele Premiu al Statului Bahrain, Sebastian Vettel si-a anihilat concurentii in stilul sau caracteristic. Astfel, Vettel a trecut inca din primele tururi in fruntea plutonului si a luat cursa pe cont propriu. Iar pana la linia de sosire, nimeni nu a mai reusit sa ii puna probleme neamtului care isi trece in palmares cea de-a doua victorie din primele patru etape ale sezonului…

Cursa din Bahrain a debutat spectaculos, in prim-plan iesind lupta dintre Nico Rosberg (Mercedes), Sebastian Vettel (Red Bull Racing) si Fernando Alonso (Ferrari). Plecat din pole-position, Rosberg nu a reusit sa isi conserve avantajul, astfel Alonso trece in fruntea cursei dupa ce il depaseste rapid si pe Vettel. Pilotul Red-Bull Racing a revenit pe pozitia secunda dupa ce l-a depasit pe Rosberg in turul al treilea, iar in acel moment cursa parea sa se transforme intr-un duel intre campionii mondiali Vettel si Alonso.

Bahrain_2

Insa dupa cateva tururi, spaniolul a fost nevoit sa treaca pe la boxe fortat de blocarea sistemului DRS. Si cu toate ca inginerii Scuderiei Ferrari au inchis manual flapsul mobil, Alonso a fortat folosirea sistemului DRS la revenirea in cursa. Manevra s-a dovedit neinspirata deoarece flapsul s-a blocat din nou, iar spaniolul a fost obligat sa revina la standuri, dupa doar patru tururi de circuit. Prin urmare, aceasta problema tehnica l-a scos pe Fernando Alonso  complet din calculele pentru o pozitie pe podium, incidentul favorizandu-l pe Sebastian Vettel, triplu campion mondial de Formula 1 trecand in fruntea plutonului, pozitie pe care nu a mai cedat-o pana la finalul cursei.

Ca si in editia de anul trecut, podiumul a fost completat de cei doi piloti ai echipei Lotus, Kimi Raikkonen si Romain Grosjean. Insa trebuie mentionat ca la rezultatul celor doi piloti a contribuit decisiv strategia echipei cu privire la gestionarea eficienta a pneurilor. Cursa din Bahrain a mai fost marcata de duelul dintre cei doi piloti McLaren-Mercedes: Jenson Button si Sergio Perez. Mexicanul a vrut sa demonstreze echipei ca poate fi mai bun decat coechipierul sau si l-a atacat in repetate randuri pe britanic, uneori chiar la limita sportivitatii. Totusi, demonstratia facuta a dat roade si Perez a reusit sa se claseze in final pe pozitia a 6-a, asta in timp ce Button a ocupat de abia pozitia a 10-a. Mai trebuie spus ca aceasta cursa din desert a marcat cel de-al 200-lea Grand Prix din cariera pentru doi mari piloti: Mark Webber (Red Bull Racing) si Fernando Alonso (Ferrari).

Bahrain_3

La finele etapei din Bahrain, Sebastian Vettel isi pastreaza pozitia de lider in clasamentul general al pilotilor cu un total de 77 puncte, cu 10 puncte mai mult fata de Kimi Raikkonen, in timp ce pe pozitia a treia il regasim pe Lewis Hamilton cu 50 puncte. In clasamentul constructorilor, dupa primele patru etape ale sezonului, conduce echipa Red Bull Racing cu 109 puncte, urmata de Lotus cu 93 puncte si Ferrari cu 77 puncte.

Cum vi s-a parut etapa desfasurata in acest week-end in Bahrain?

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)