autovit.ro
B SECTIUNI

Sebastian Vettel, victorie fara stralucire in M.P. al Belgiei

Norii negri adunati deasupra circuitului Spa Francorchamps erau o premisa clara pentru un spectacol pe cinste. Insa ploaia nu a venit, iar per total cursa a fost chiar banala… Si asta pentru ca victoria s-a decis inca din primul tur, atunci cand Sebastian Vettel l-a depasit pe Lewis Hamilton si a luat cursa pe cont propriu…

In stilul sau caracteristic, Sebastian Vettel a demarat in forta, si-a depasit principalul rival, ca mai apoi sa se distanteze decisiv si sa treaca primul linia de sosire, o reteta clasica pentru pilotul german. Mai mult, la fiecare oprire la boxe, mecanicii echipei Red Bull Racing s-au miscat exemplar, astfel pilotul german a reusit sa isi mareasca de fiecare data avansul fata de urmatori.

SPA_2

Pe pozitia a doua la finele Marelui Premiu al Belgiei s-a clasat spaniolul Fernando Alonso care s-a remarcat mai ales prin evolutia spectaculoasa din debutul cursei. Astfel, desi a plecat de la start de pe pozitia a noua, spaniolul a ajuns pe locul al cincilea la finele primului tur. Trei tururi mai tarziu, Alonso a ajuns pe locul al treilea dupa ce i-a depasit cu stil pe Jenson Button si Nico Rosberg. Apoi Fernando Alonso a inceput sa reduca din diferenta fata de Lewis Hamilton, iar pana la urma a reusit sa il depaseasca pe britanic in virajul “La Source”.

Cursa desfasurata duminica pe circuitul Spa Francorchamps a fost dezastruoasa pentru Kimi Raikkonen. Astfel, dupa ce a plecat de pe pozitia a opta a grilei de start, finlandezul a pierdut doua pozitii, insa si-a revenit rapid si a inceput o cursa de recuperare. Insa in urma unei defectiuni tehnice la sistemul de franare, Kimi Raikkonen s-a vazut nevoit sa abandoneze si astfel a fost intrerupta seria impresionanta de 27 de clasari consecutive in puncte.

Dupa cea de-a 11-a etapa a sezonului, Sebastian Vettel conduce ierarhia pilotilor cu 197puncte, urmat de Fernando Alonso (151 puncte), Lewis Hamilton (139 puncte), Kimi Raikkonen (134 puncte), si Mark Webber (115 puncte). In clasamentul constructorilor conduce Red Bull Racing (312 puncte), in timp ce pe urmatoarele locuri sunt clasate echipele: Mercedes (235 puncte), Ferrari (218 puncte), Lotus (187 puncte) si McLaren-Mercedes (65 puncte).

Cum vi s-a parut cursa desfasurata pe circuitul Spa Francorchamps?

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)