autovit.ro
B SECTIUNI

Serviciul de car sharing Get Pony debuteză într-o formă experimentală și la București

Serviciul de car-sharing Get Pony este un proiect românesc ce funcționează deja în orașul Cluj-Napoca. Cu sprijinul BMW România, Get Pony va debuta într-o formă experimentală și la București, unde angajații companiilor din zona Băneasa vor putea folosi mașini BMW i3 oferite prin acest serviciu de mobilitate personală.

Compania Get Pony s-a remarcat prin lansarea primului serviciu de car-sharing în orașul Cluj-Napoca, în toamna anului trecut. Compania are acum în plan achiziționarea a 15 exemplare BMW i3 pentru extinderea serviciului și în București.

„Ne bucurăm că BMW România crede în proiectul Pony, în soluţii moderne de mobilitate, pentru că dincolo de aspectul estetic deosebit, BMW i3 se dovedește cea mai potrivită mașina pentru serviciile de car sharing din orașele aglomerate cu un nivel ridicat de poluare”, a spus Demis Ghindeanu, unul din fondatorii Pony.

P90227490_highRes_50-kw-dc-charging-st

Compania a creat un program dedicat pentru clădirile de birouri, care presupune preluarea şi returnarea maşinii într-o zonă fixă (station based car sharing). Acesta se poate dovedi o soluţie ideală pentru companiile care au nevoie de un automobil pentru deplasările zilnice de serviciu de la birou. În aceste condiţii, un automobil electric se poate dovedi o formulă ușor de implementat – de fiecare dată cursa terminându-se cu returnarea maşinii la staţia de încărcare. Automobilul electric poate să fie o soluţie ideală pentru oraş, costurile de utilizare şi întreţinere fiind semnificativ mai mici. În București, acest serviciu va fi disponibil în zona Băneasa acolo unde a fost inaugurată o nouă stație de încărcare pentru automobile electrice. Stația aparție complexului Băneasa Business and Technology Park și poate fi folosită de către orice proprietar de automobil electric.

P90227473_highRes_50-kw-dc-charging-st

Programul de teste de business car sharing la Băneasa Business and Technology Park s-a desfăşurat pe o perioadă de trei săptămâni, gratuit, pentru companiile prezente în clădirea de birouri. Pe aceasta perioada s-au înscris in program peste 60 de persoane şi au fost efectuate peste 200 de curse.

 

0 Comentarii

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

CITESTE MAI MULTE DESPRE:
Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)